«Законопроєкт про оподаткування земельних паїв – це ще одне доповнення до антифермерського закону про землю», – Гройсман розкритикував «Слугу Народу»

На своїй сторінці у Фейсбук екс-прем’єр Володимир Гройсман антифермерський законопроект, який просуває «Слуга Народу».

«Ідея оподаткування невеликих ділянок землі може фактично знищити українське сільське господарство і виглядає як диверсія. Там, де держава повинна підтримувати, все може статись навпаки.

Автори цього недолугого законопроєкту можуть фактично знищити середній сільськогосподарський клас ще до його народження, а дрібний фермер може просто зникнути.

Законопроєкт про оподаткування земельних паїв – це ще одне доповнення до антифермерського закону про землю, проти якого я виступав. Щоб позбавити українців землі треба не просто «відкрити ринок», треба ще зробити так, щоб у людей не залишилось іншої можливості, окрім як піти на цей ринок і продати її.», – пише Гройсман.

Екс-прем’єр зазначив, що замість того, аби розробляти нові програми підтримки українського фермерства, автори законопроєкту фактично позбавляють тих же фермерів можливості працювати на своїй землі.

«Цей податок просто змусить селян продавати свою ділянку великим латифундистам. І я не здивуюсь, коли потім українську землю приберуть до рук іноземні власники.

Я категорично проти цього. І #УрядГройсмана завжди був на боці саме фермерів, максимально їх підтримуючи.

Я багато спілкуюсь з селянами. І я знаю, як їм важко, особливо зараз. То невже замість руки допомоги держава має їм простягнути руку, яка забере в них останнє?

Наполягаю: цей законопроєкт не повинен бути проголосований. Сподіваюсь, депутатам стане на це здорового глузду.», – додав Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin