У кардіоцентрі Вінниці спалах COVID-19

Міський голова Сергій Моргунов повідомив ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у кардіоцентрі.

В медзакладі хворобу виявили у 11 медичних працівників та 10 пацієнтів.

Спочатку коронавірус виявили у медичної сестри. Після чого одразу було змінено маршрут пацієнтів по наданню екстреної кардіологічної медичної допомоги – людей почали доставляти в обласну лікарню ім. Пирогова. 

«Також було проведено обстеження всіх співробітників та пацієнтів, що перебували у кардіоцентрі. Станом на 16 липня обстежено 222 людини. Коронавірус виявлено у 21-му випадку: захворіло 11 медичних працівників та 10 пацієнтів. Серед медичних працівників коронавірус виявлено в одного лікаря, у вісьмох медичних сестер та у двох санітарок. Пацієнти кардіоцентру з негативними результатами ПЛР виписані додому під нагляд сімейних лікарів. Пацієнти з позитивними ПЛР та наявністю клінічних проявів коронавірусної інфекції госпіталізовані в інфекційне відділення міської клінічної лікарні №1. Без клінічних ознак – виписані під нагляд сімейних лікарів», – повідомив міський голова Сергій Моргунов. 

15 липня в закладі працювала комісія у складі представників обласного лабораторного центру, міського та обласного департаментів охорони здоров’я. Варто зазначити, що кардіоцентр надає не лише планову, а й екстрену медичну допомогу. Тому передбачити майбутній інфаркт, а перед тим обстежитись на коронавірус не може ніхто. А швидкі тести не завжди показують COVID-19. Наразі ситуація у закладі під контролем, і після завершення протиепідемічних заходів кардіоцентр відновить роботу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin