Моргунов про стратегію «Вінниця – 2030»: Пропоную мешканцям долучитися до формування документу

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов запропонував жителям обласного центру активно долучатися до формування «Стратегії 3.0: область-Вінниця-громади», яка складається з кількох розділів і стосується, зокрема, нового етапу розвитку обласного центру. Як зазначив Сергій Моргунов, сьогодні Вінниця на перших сходинках у рейтингах найбільш комфортних міст України, але запит на подальші зміни в бік зручності і комфорту життя так само актуальний. Про це свідчать регулярні звернення до міської влади і безпосередньо мера міста – зокрема через Facebook. Сергій Моргунов започаткував практику відповіді на такі запити під час щотижневого брифінгу.  


Так, коментуючи пропозицію щодо удосконалення інфраструктури мікрорайону ВПЗ-18, міський голова зазначив:

«Ми розуміємо, що мікрорайон потребує оновлення і тут потрібно комплексне бачення розвитку. Саме тому просив би мешканців долучитися до формування «Стратегії 3.0». Вважаю, що комфортно треба жити в будь-якому куточку нашого міста».


Нагадаємо, «Стратегія 3.0: область-Вінниця-громади» – це продовження започаткованої 2013 році практики формування довготермінових стратегій комплексного розвитку. У 2013 році за ініціативи на той момент мера Вінниці Володимира Гройсмана, була сформована стратегія «Вінниця – 2020», основною метою якої було створення «комфортного європейського міста позитивних і усміхнених
людей». Реалізація запланованих заходів дозволила вінничанам відчути позитивні зміни і сьогодні вони активно користуються можливостями оновленої системи охорони здоров’я, міського транспорту, соціально-побутового обслуговування, підтримки підприємництва, залучення інвесторів тощо.


Наступний план – «Стратегія 3.0» – наразі проходить широке обговорення. Її основний посил – продовжити розвиток і стати сучасним та інноваційним центром – лідером і прикладом для інших великих міст та невеликих громад області та усієї України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin