У Вінниці впало 19 дерев через буревій

У місті вчора вирувала стихія. Менш ніж за пів дня негода у Вінниці повалила 19 дерев, майже по всьому місті відбулися обриви електропередач. Наслідки від учорашньої зливи комунальники ще ліквідовують, громадський транспорт вранці вийшов на лінії у повному обсязі і рухається відповідно графіку.За даними синоптиків, вчора до вечора у Вінниці випало 18,4 міліметрів опадів. Це фактично третина місячної норми. Інтенсивність дощу була настільки сильною, що по деяких магістралях на проїжджих частинах вздовж бордюрів утворились цілі річки. 


 «25 серпня з 15:00 у Вінниці розпочалась сильна злива. До вечора випало 18,4 міліметрів опадів, за ніч ще 2,6 мм. Пориву вітру сягали 22 метри за секунду. Це штормовий вітер, і така ситуація відноситься до «жовтого» рівня небезпеки. Можемо сказати, що у серпні ми очікували що за місяць випаде 68 мм опадів. За вчора випала третина опадів», – повідомила чергова синоптик у Вінницькому обласному центру з гідрометеорології. 
Стихія спричинила велику кількість поривів дротів, через відсутність напруги контактної мережі по вулиці Пирогова 25 серпня стояли тролейбуси та трамваї. Також не працював транспорт і на Немирівському шосе.
«Працівники аварійно-диспетчерської служби працювали над ліквідаціями негоди.  Повністю роботу транспорту вчора відновили о 20:00. Найдовше транспорт не ходив по Немирівському шосе,  бо там впала тополя на лінію електропередач і звалила опору. Сьогодні весь транспорт вийшов на лінії і працює згідно з графіком», – повідомив генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.  
Негода та штормовий вітер порвали електродроти. Вчора без світла залишилося кілька мікрорайонів міста. Найбільше постраждали Старе місто та мікрорайон Пирогово. Аварійні бригади КП «Вінницькі електричні мережі» працювали вночі, але світло ще не всюди вдалося відновити. 
«З початку негоди у відділ «Цілодобова варта» надійшло близько 1500 звернень. Вінничани повідомляли про відключення електропостачання, повалені дерева, обриви дротів, затоплення зливових каналізацій та інші проблеми. У місті було повалено 19 дерев, які падали на дороги, лінії електропередач, транспортні засоби (тролейбуси, автомобілі). На сьогоднішній ранок наслідки негоди частково вдалося ліквідувати. Станом на 26 серпня залишаються без електроживлення мешканці мікрорайонів Сабарів, Старе місто частково села Пирогово.  Також без світла майже добу залишаються мешканці будинків по вул. Шимка 8-16, вул. Київська 12, 14, 16, вул. Гоголя 15, 17,  вул. Немирівське шосе, Волошкова, Некрасова та інші. Комунальні служби продовжують працювати над наслідками негоди», – повідомила начальник відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» Антоніна Іващук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin