На площі Гагаріна тричі змінювали циклограму світлофорів

Для підвищення безпеки руху на  перехресті вулиць Пирогова – Соборна – Хмельницьке шосе (площа Гагаріна) з початку жовтня змінили схему дорожнього руху. Тут встановили світлофори, змінили дорожню розмітку, нанесли нові пішохідні переходи та розмістили дорожні знаки і майже три тижні тестували роботу світлофорів.  

«Щоб вдосконалити роботу світлофорного об’єкту на площі Гагаріна, з моменту його запуску постійно проводився моніторинг ситуації на перехресті. Відповідно, через певний проміжок часу коригувалась циклограма світлофорів. За три тижні такі зміни відбувались тричі. Ми збільшували тривалість зеленого світла для автомобілів, що рухаються із Соборної, у два етапи оптимізували рух трамваїв, що рухаються із Хмельницького шосе. Наразі додаткові зміни не плануються і режим роботи світлофора  можна вважати стабільним. Але ми будемо продовжувати моніторити ситуацію», – зазначив архітектор Агенції просторового розвитку Максим Кравчук .   

Площа Гагаріна – важливий транспортний вузол міста, через який проходить переважна більшість маршрутів громадського транспорту і який мав досить високу аварійність.  Архітектори зазначають, що це перехрестя є одним із найскладніших у місті. А нова організація руху підвищує безпеку, створює пішохідні зв’язки з одним із символів міста «Аркою», а також дає можливість додатково озеленити площу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin