Менш ніж за рік у Вінниці відремонтували дороги на 19-ти вулицях

Сьогодні під час онлайн засідання виконавчого комітету голова Асоціації органів самоорганізації населення міста Наталя Панчук звітувала про хід виконання «Програми розвитку органів самоорганізації населення м. Вінниці на 2017-2021роки». Розповіла, що зроблено у Вінниці за дев’ять місяців цього року. 

Мешканці активно долучаються до програми співфінансування. Протягом 2019-2020 рр. було проведено 85 загальних зборів вінничан, під час яких роз’яснено умови дольової участі населення в проведенні капітального ремонту доріг. Було обрано ініціативні групи, яким вдалося зорганізувати  мешканців та залучити їхні кошти в сумі – 1 112 000 грн. Кошти  бюджету  Вінницької міської ОТГ на капітальний ремонт доріг шести вулиць становить 8 430 677 грн.  Станом на вересень місяць поточного року згідно з протоколами зборів громадян до переліку об’єктів на першочерговий капітальний ремонт доріг приватного сектору на умовах дольової участі внесено 54 вулиці. Цього року проведено асфальтування доріг шести вулиць.

За дев’ять місяців цього року проведено поточний ремонт покриття на 19 вулицях: вул. Могильчака, вул. Нахімова, б-р М. Вовчка, вул. П.Яр, вул. Грохольських 21-25, пров. І. Богуна, вул. Кривоноса,  пров.2-й С. Наливайка та інші. Також підсипали щебенем та відсівом дороги на 14 вулицях. 

«Також проведено поточний ремонт 36 криниць загального користування, 20 з яких очистили. Хочу відзначити, що усі роботи ми виконано відповідно до наданих пропозицій мешканців, які затверджено протоколами засідань квартальних комітетів та комітетів мікрорайонів», – розповідає голова Асоціація органів самоорганізації населення міста Наталя Панчук. 

У 2020 році продовжили роботи по будівництву  мереж водопроводу та каналізації. Їх виконують на умовах співфінансування. Цього року було укладено угоди по трьох об’єкта: пров.1-й та 2-й пров. Тропініна № 2-36 (673 м); пров. 1-й Бестужева (150 м); пров. 2-й Бестужева (142 м). 

«У 2020 році бюджет Вінницької міської об’єднаної територіальної громади отримав велике навантаження в зв’язку із здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню короновірусної хвороби. В зв’язку з цим виконання значних обсягів робіт перенесено на 2021 рік. В цьому році продовжено роботи, розпочаті в 2019 році, а саме проведено будівництво 1192 м мереж каналізації по вул. Привокзальній на території квартального комітету «Добробут». Також тривають роботи по об’єкту будівництва КНС по 2-му пров. Бестужева, що в мікрорайоні Корея. Влаштовано частину напірної мережі каналізування від пров.2-го Бестужева по вул. С. Щедріна», – додала Наталя Панчук. 

Варто відзначити, що у Вінниці діють 16 квартальних комітетів та 8 комітетів мікрорайонів, на території яких розташовано 23 924 будинковолодінь, в яких проживає понад 90 000 тисяч громадян. Як зазначила Наталя Панчук, одним із важливих факторів для подальшого розвитку системи органів самоорганізації населення є ухвалення Вінницькою міською радою Програми розвитку органів самоорганізації населення на 2017-2021 роки. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin