«Закрутка» по-вінницьки – хто подолав стокілометрову дистанцію

Стокілометровий заїзд ‘Закрутка по-вінницьки. Соточка’ пройшов у нашому місті. Участь у змаганнях взяли майже 300 велосипедистів.

«Закрутка» – це фановий марафон під закриття сезону. У Вінниці він проводився вже вп’яте. Співорганізатор заходу Олександр Царевський розповів, що цьогоріч виникали деякі труднощі через ремонт доріг та у зв’язку з ходою в рамках Всеукраїнського конгресу сімей.


Наймолодшому учаснику «Закрутки»  було 15 років, найстаршому – 82. Цьогоріч в якості експерименту у вело марафоні взяли участь і учні спортивних шкіл. Долучився до веломарафону і  голова облдержадміністрації Владислав Скальський. У таких змаганнях він брав участь вперше. Також вперше у вінницькому веломарафоні взяв участь і киянин Денис. Хлопець зауважив, що змагання організували та провели на високому рівні.


Цьогорічний марафон пролягав за таким маршрутом Прилука – Калинівка – Мізяків – Вінниця. Кожен з учасників отримав стартовий пакет з номерком, наліпкою, сувенірним магнітом, талоном на харчування на фініші, дипломом та медаллю фінішера. В рамках змагань вінницька велоспільнота також організувала і польову кухню. Всі виручені кошти, спрямують на лікування юного велоспортсмена Сергія Шишкіна. Команда вінницької волонтерки Тетяни Власюк готували борщ та інші смаколики.

13-річний вінничанин Cергій Шишкін потребує термінової трансплантації кісткового мозку. Його порятунок вартує 100 тисяч євро. Під час заходу зібрали 8600 грн і 20 доларів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin