На Вінниччині головний лікар вибачався перед матір’ю загиблого АТОвця через дії свого підлеглого

МАТЕРІ ЗАГИБЛОГО АТОВЦЯ ХІРУРГ ІЗ БАРУ ВЛАШТУВАВ ДЕВ`ЯТЬ КРУГІВ ПЕКЛА

Про цей кричущий факт повідомив у соцмережі Фейсбук депутат Вінницької обласної Ради Олександр Хом’як. Саме він встав на захист Ганни Йосипівни Водзяновської, матері загиблого в АТО єдиного сина, дружини чоловіка з інвалідністю.

–  Я, депутат Вінницької обласної ради Олександр Хом’як, змушений виступити з відкритою заявою, оскільки став об’єктом публічних безпідставних звинувачень, – написав депутат у соцмережі.

Лікар-хірург Вячеслав Косюк звинуватив Олександра Хом’яка в тому, що він нібито побив його просто на робочому місці.

Депутат, спростовуючи звинувачення, розповів про обставини конфліктної ситуації:

Матері загиблого АТОвця хірург із Бару влаштував дев`ять кругів пекла

–  4 серпня до мене, як до депутата Вінницької обласної Ради, звернулась жителька м. Бар Водзяновська Ганна Йосипівна, мати загиблого у зоні бойових дій  Водзяновського Андрія, з проханням допомогти у вирішенні проблеми.  ЇЇ  чоловіку, інваліду І групи Водзяновському Володимиру, провели операцію по ампутації ноги. Природно, виникла потреба у інвалідному візку. Звернувшись до відділу соціальної політики та охорони здоров’я Барської міської ради, вона отримала направлення на медичне обстеження.  Отримавши перелік спеціалістів, чиє заключення потрібно отримати, почала збирати відповідні документи.  Останнім спеціалістом, до якого вона звернулась, був лікар-хірург Вячеслав Косюк, але він відмовив у наданні документа, мотивуючи це тим, що йому потрібно обов’язково оглянути хворого. Жінка проживає з чоловіком-інвалідом одна, без сторонної допомоги доправити його до лікарні вона не в змозі. Відвідати хворого особисто лікар відмовився.  Два рази жінка намагалась отримати допомогу лікаря, але кожного разу отримували відмови.

Матері загиблого АТОвця хірург із Бару влаштував дев`ять кругів пекла

За словами Олександра Хом’яка, оскільки часу на бюрократичне листування не було,  потрібно було реагувати невідкладно.

–  Я та депутат Барської міської ради Віктор Трачук вирішили з`ясувати обставини справи на місці, – продовжує Олександр Хом’як. – Наступного ж дня ми особисто поспілкувались з В’ячеславом Косюком у його кабінеті – просили пояснити його відмову у наданні документів, але чіткої відповіді так і не отримали. Абсурдність ситуації, коли людина, яка склала клятву Гіппократа, ухиляється від виконання своїх службових обов`язків, була очевидною. Тон заяв лікаря Косюка був відверто неетичним, тож розмова відбувалася на підвищених тонах. Природно, що правдивих відповідей ми від Вячеслава Косюка не дочекалися. Однак, категорично запевняю, що ані я, ані Віктор Трачук не вживали у спілкуванні з ним нецензурної лексики та, тим паче, не били його.Навіщо вже наступного дня після зустрічі він вирішив розмістити неправдиву інформацію щодо мене, Віктора Трачука та мати загиблого героя – Ганну Водзяновську – мені достеменно невідомо. Можу лише припустити, що він свідомо перекрутив факти, намагаючись уникнути як невідворотної відповідальності за невиконання посадових обов`язків, так і людського гніву – наші земляки не прощають образ близьких загиблих в АТО захисників України.

Матері загиблого АТОвця хірург із Бару влаштував дев`ять кругів пекла

Цікаво, що вже наступного дня Ганна Йосипівна отримала дзвінок з лікарні про готовність усіх документів. Тобто всі довідки жінка могла б отримати вчасно та без проблем, не плачучи від знущання…

Депутат також заявив:

–  А земляки, як і завжди, можуть і надалі розраховувати на мою допомогу у захисті їхніх законних прав та інтересів.

Вінницька активістка Таїса Гайда у соцмережі спочатку встала на сторону лікаря, але згодом вибачилася перед Олександром Хомяком:

–   Я помилилась, захищаючи «лікаря» який написав пост що його побив депутат. Тому маю перед вами вибачитись і розказати реальну версію. Є мама загиблого воіна АТО. Вона перенесла онкологію, їй вирізали нирку, у чоловіка її проблеми зі здоров‘ям і ампітована нога. Для того щоб отримати візочок, їй потрібно піти до хірурга, який би підтвердив що у чоловіка дійсно немає ноги і що він потребує візочка. Вона місяць ходить до хірурга і просить підписати ту довідку але той посилає її мовляв везіть мені чоловіка, щоб я пересвідчився. Жінка в розпачі, як його привезти, просить лікаря приїхати і пересвідчитись, на що той ніби насміхаючись, типу нічог не знаю, за інструкцією маєте привезти мені, як у вас немає кому то когось собі найміть. Я не знаю, чи врізав йому депутат чи ні але я б на його місці не стрималась.Тепер ви знаєте всю історію і можете зробити висновки. Тут я цілком підтримую Хом’яка Олександра.

Солідарні з депутатом Олександром Хом’яком і чимало жителів Бару, які на собі відчули зневажливе ставлення деяких чинуш від медицини; підтримують Хом’яка й АТОвці.

Після інциденту у Барі, коли депутат обласної ради Олександр Хом’як вимушений був стати на захист матері загиблого АТОвця Ганни Водзяновської, голова спілки учасників АТО Барської громади Денис Гордієнко зібрав круглий стіл. До участі  запросили головного лікаря Барської міської лікарні, медиків, місцевих депутатів. А також лікаря-хірурга В`ячеслава Косюка, через дії якого, власне і стався конфлікт. 

Круглий стіл відбувся у сесійній залі міської ради. Хірург В`ячеслав Косюк на зібрання не прийшов, мовляв, тиск підвищився. А головний лікар міської лікарні Олександр Костенко вибачився перед Ганною Водзяновською за дії хірурга лікарні.

На Вінниччині головний лікар Барської міської лікарні вибачився перед матір`ю загиблого АТОвця через дії свого підлеглого

Він, зокрема, визнав, що лікар-хірург не виконав свої обов’язки.

– Я хочу вибачитись перед мамою, за те, що у моєму колективі, який я очолюю, є такі люди, які дозволяють собі так себе поводити. Сьогодні є звернення до колективу, з ініціативи його дружини, у якому усе було розказано зовсім не так. Яка б людина не була, це людина. Якщо чогось не вистачає для того, щоб зробити заключення, у нас є черговий автомобіль, який повезе лікаря будь-куди, куди потрібно, не дивлячись ні на що. Ніхто з лікарів не може сказати, що колись не надали машину. У цьому випадку я дії лікаря не розумію, оскільки усе мало бути елементарно зроблено, – сказав Олександр Костенко. – Ви не маєте нікого наймати  та ні за що платити. Є автомобіль, який возить за наші податки лікарів.  У мене просто немає слів. Лікар сам своїми руками створив проблему, а тепер ми усі маємо з цим розбиратись. Лікар принизив людину на рівному місці. Я ще раз прошу вибачення за дії нашого лікаря. У нас усі пам’ятають про свої права, та, на жаль, забувають про свої обов’язки. Тут були обов’язки, які він не виконав.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin