Керівники Вінницької громади вшанували пам’ять Любомиру Гузару

У Вінниці відкрили пам’ятник Любомиру Гузару

У Вінниці, було відкрито перший в Україні пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару

Дев’ятого жовтня, біля храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ урочисто відкрили та освятили перший у світі пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. 

Встановлення пам’ятника відбулося за підтримки міського голови Сергія Моргунова та  політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана» Вінниччини.

“Перший у світі пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару у Вінниці. Ініціатива релігійної громади переросла у чудовий проєкт. І ми думаємо про те, щоб дати ім’я видатного українця і прилеглому скверу.

А також розвивати цей простір як місце для відпочинку та зі змістом, наприклад, реалізувати ідею створення «Алеї думок». Сьогодні говорили про це під час зустрічі з представниками Української греко-католицької церкви. Завітав до Вінниці і Глава УГКЦ Святослав Шевчук.”,- розповідає очільник міста Сергій Моргунов.

Сьогодні, одинадцятого жовтня, керівники міста та області поклали квіти до пам’ятника, щоб вшанувати пам’ять Любомира Гузара.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У день освячення пам’ятника у храмі Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви пройшла Архиєрейська Літургія. Її очолив Блаженніший Святослав у співслужінні представників Синоду Єпископів та духовенства Київської Архиєпархії.

“Вшанували пам’ять видатного українця Любомира Гузара. Символічно, що перший у світі пам’ятник Патріарху УГКЦ, з’явився саме у Вінниці. Це важливо для греко-католицької спільноти – і ми підтримали ідею вірян, допомогли з благоустроєм локації.

Як і багато українців в усьому світі, вважаю Любомира Гузара моральним авторитетом нації. Це приклад служіння людям і своїй країні. Його позиція багато в чому була визначальною для становлення незалежної України і гуртування нації”, – написав на своїй сторінці у Facebook Сергій Моргунов.

Нещодавно, у Вінниці, було відкрито перший в Україні пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. Сьогодні, одинадцятого жовтня, керівники міста та області поклали квіти до пам’ятника, щоб вшанувати пам’ять Любомира Гузара.


Про це повідомляє Вінницька міська рада.


У день освячення пам’ятника у храмі Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви пройшла Архиєрейська Літургія. Її очолив Блаженніший Святослав у співслужінні представників Синоду Єпископів та духовенства Київської Архиєпархії.


“Приємно, що саме вінницька громада перша в Україні вийшла з такою ініціативою. Звичайно, Вінницька міська рада і я особисто підтримали цю ініціативу і одразу запитали, чим ми зможемо допомогти. Домовилися, що ми робимо благоустрій, а релігійна громада встановлює пам’ятник. Територія біля пам’ятника, на мою думку, має бути місцем для роздумів, спокою, для того, щоб в принципі зрозуміли, якою величною постаттю був Любомир Гузар. Я вважаю, що він був і є моральним авторитетом української нації. Він пройшов досить складний життєвий шлях. Його позиція багато в чому фактично визначала розвиток українського народу, української держави за часів незалежності, становлення і сприйняття суспільства в цілому, і релігії та церкви зокрема. Я думаю, що гуртування самої нації теж відбувалося не без участі Любомира Гузара. На мою думку, саме такі ініціативи важливі для того, щоб люди завжди пам’ятали свою історію і задумувалися над тим, який наш шлях в майбутньому”, – розповідає очільник міста Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin