Не всі згодні на валідатори. Вінничанин проти 100% безготівкової оплати в транспорті : 19:04:2020

Не всі згодні на валідатори. Вінничанин проти 100% безготівкової оплати в транспорті
  • Іван Супряга написав петицію до міськради з вимогою залишити оплату готівкою в громадському транспорті. 
  • За його словами, є люди, які принципово не хочуть користуватися валідаторами.
  • І, до речі, у суді досі розглядається справа, де понад 100 вінничан хочуть скасувати е-квиток у Вінниці.

Вінничанин Іван Супряга написав петицію до міськради з вимогою залишити готівкову оплату в громадському транспорті.

«Далеко не всіх вінничан влаштовує безготівкова форма оплати проїзду, яка змушує витрачати час на оформлення картки, — пише автор петиції. — Крім того, стаття 24 Конституції України гарантує рівноправність громадян. Якщо буде прийнято рішення про скасування готівкової форми оплати проїзду в міському транспорті, то таким чином будуть порушені конституційні права громадян, які принципово не бажають користуватися електронними носіями».

Станом на 19 квітня його петицію підтримали 88 людини. Для розгляду цього звернення в міськраді, воно має набрати щонайменше 350 підписів. Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Пільговики проти е-квитка

Тим часом, в окружному адмінсуді розглядається справа пільговиків проти е-квитка. Понад 100 вінничан судяться з міськрадою, аби скасувати рішення мерії, яким ще в 2018-му законодавчо запровадили електронний квиток у Вінниці.

Люди стверджують, що ця система обмежує їхні права на пільговий (безкоштовний) проїзд у громадському транспорті. Серед позивачів є чимало вірян, які вбачають в електронному квитку «число Диявола». У мерії ці звинувачення спростовують.

Підготовчі засідання закінчилися 5 березня. Тоді головуючий суддя Ірина Поліщук ухвалила, що до слухання справи залучили загалом 110 третіх осіб на боці позивача без власних позовних вимог. І того дня судді ухвалили рішення про закриття підготовчого провадження, щоб перейти до слухання справи по суті.

Наступне засідання призначили на 19 березня. Але воно не відбулося, оскільки головуюча суддя була на лікарняному. Нової дати судового засідання ще не призначили. Однак і справа не закрита, тому доля е-квитка у Вінниці остаточно не визначена.

Про суть справи можете прочитати в матеріалі з передостаннього засідання: Пільговики проти е-квитка. З мерією судяться вже понад 100 вінничан

Збираємо питання про систему

Раніше ми писали, що з 1 травня платити за проїзд в громадському транспорті можна буде лише через валідатори. У тролейбусах, автобусах і трамваях оплату прийматимуть тільки з «Муніципальних карток вінничанина», банківських карток і смартфонів з NFC-чіпом.

Комунальне підприємство «Вінницякартсервіс», яке курує запуск електронного квитка в місті, готове відповісти на всі питання 21 квітня. У цей день буде онлайн-брифінг. А ми все ще збираємо питання від вінничан, які ви можете написати у коментарях до цієї новини: Тільки через валідатори. З 1 травня змінюють оплату проїзду в транспорті Вінниці (ОНОВЛЕНО)

 

 

Розвиток транспорту Вінниці став «на паузу». Під питанням — нові VinLine і турецькі автобуси

На е-квиток витратили 2,9 мільйона євро. Коли «відіб’ють» ці гроші?

Вінницьких кондукторів «викреслили» з правил громадського транспорту

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin