В пам’ять про загиблих воїнів-легкоатлетів у Вінниці провели Відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики

Протягом двох днів, 4 та 5 липня, у Вінниці проходив Відкритий чемпіонат із легкої атлетики, присвячений пам’яті загиблих воїнів-легкоатлетів Вінниччини. У змаганнях взяли участь 15 команд із 9 областей України. Спортивна подія відбувалася на стадіоні дитячо-юнацької спортивної школи №1 у Центральному парку ім. Леонтовича.

Щоб позмагатися у вправності та силі в окремих видах легкоатлетичної програми: бігу, стрибках, штовханні ядра – з’їхалися команди із Вінницької, Житомирської , Хмельницької, Донецької, Київської, Чернівецької, Запорізької, Харківської, Сумської областей. А також із міста Київ.

На урочистому відкритті Чемпіонату до учасників звернувся голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський. Він привітав спортсменів та налаштував на відкриту та чесну боротьбу. Зокрема, зазначивши, що можливістю проведенню таких подій ми завдячуємо Збройним Силам України.

«Сьогодні як ніколи ми зобов’язані Захисникам та Захисницям, які відстоюють нашу свободу. У війську нині служить і чимало представників спортивної спільноти міста та області. На жаль, не обходиться без важких втрат. Тож, цей захід ми присвятили пам’яті полеглих – легкоатлетів», – зазначив Сергій Краєвський.

На хвилину стадіон заполонила глибока тиша. Присутні схилили голови у скорботі, вшановуючи пам’ять Героїв та Героїнь. Адже саме завдяки їхній самопожертві нині спортсмени можуть змагатися на різних аренах, високо здіймаючи синьо-жовтий стяг та звучить Державний Гімн України.

Підтримати легкоатлетів на Чемпіонаті завітала Заслужена працівниця галузі фізичної культури та спорту, президентка Федерації легкої атлетики Вінницької області Олена Бех. Разом із Сергієм Краєвським вона виконала почесну місію – вручення посвідчення Кандидатів у майстри спорту Софії Чумак та Владиславу Галіброді.

Далі на спортсменів чекали показові виступи вихованок із естетичної групової гімнастики та художньої і, власне, дводенна програма змагань.
Найкращі результати, а отже золоті нагороди отримали:

100 метрів Ярошина Аліна – Суми

100 метрів Кравцов Роман – Запоріжжя

400 метрів Черкас Марія – Вінниця

400 метрів Кахно Артем – Вінниця

1500 метрів Бонарь Анжела – Київ

1500 метрів Лонський Валентин – Донецька обл.

3000 метрів Карпович Софія – Вінниця

3000 метрів Атаманюк Андрій – Хмельницька обл.

800 метрів Лукашук Марія – Вінниця

800 метрів Войтюк Роман – Вінниця

200 метрів Ярошина Аліна – Суми

200 метрів Кривов’язюк Олексій – Вінниця

110 метрів з/б Синявський Валерій – Вінниця

Висота Козловський Павло – Вінниця

Висота Олійник Яна – Вінниця

Ядро Адамчук Вадим – Вінниця

Довжина Ковальська Марія – Вінниця

Довжина Адамчук Вадим – Вінниця

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin