Вінничани важливі. У межах муніципальної програми «Здоров’я вінничан» уже понад 5 тисяч мешканців ВМТГ імунізувались проти грипу

Лікарі зазначають, що грип – це високозаразне та небезпечне захворювання, яке до того ж може викликати ряд ускладнень. Зокрема, гострий бронхіт, пневмонію, гострий отит тощо. Найкращим засобом профілактики проти грипу є вакцинація. Фахівці департаменту охорони здоров’я ВМР наголошують, що імунізуватись проти грипу можуть як дорослі, так і діти віком від 6 місяців, у яких немає протипоказань для цього. У тому випадку, якщо дитині віком до 9 років раніше не проводили щеплення проти грипу і не було підтверджених випадків захворювання на нього, слід зробити дві дози вакцини, з інтервалом в один місяць. Всім іншим достатньо буде однієї.

Першочергово слід вакцинуватись наступним категоріям громадян:

  • Медичним працівникам;
  • Вагітним жінкам;
  • Особам літнього віку;
  • Пацієнтам із хронічними захворюваннями;
  • Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

У департаменті охорони здоров’я ВМР зазначають, що наразі у Вінницькій територіальній громаді імунізація проводиться чотирикомпонентною вакциною «Джисі Флю». Також фахівці департаменту наголошують, що імунізація не забезпечує повного захисту проти грипу, проте вакцинована людина перенесе захворювання набагато легше.

«Ми вкотре закликаємо вінничан не нехтувати власним здоров’ям та здоров’ям оточуючих, адже грип несе серйозну небезпеку. Звісно, вакцинація не дає стовідсоткової гарантії, що людина не захворіє, проте вона гарантує те, що вакцинований перенесе захворювання у легшій формі та без ускладнень», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin