Як пройшла зустріч третьої окремої штурмової бригади з вінничанами

Днями до Вінниці завітали у гості бійці славнозвісної третьої окремої штурмової бригади. Захисники організували зустріч із містянами в межах проєкту “Двіж” за підтримки Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Головна мета “Двіжу” — знайомити цивільних з особливостями життя військовослужбовців в умовах війни. Хлопці, за плечима яких не одна ротація, чесно розповідають про все, що цікавить публіку, не уникаючи незручних запитань.

Цього разу із гостями заходу спілкувались “Шапа”, “Док”, “Рогозь” і “Зелений”. Послухати захисників прийшло багато молоді, зокрема хлопців.

“Їх багато що цікавить. Від побуту на фронті до настроїв перед бойовими діями і після них, втрата близької людини — усе те, що ми переживаємо”, — розповідає “Рогозь”.

Захисник вважає, що живе спілкування з військовими потрібне цивільним, адже за майже два роки війни у них назбиралось чимало запитань. Почути відповіді з перших уст набагато краще ніж покладатись на власні здогадки чи неперевірену інформацію з мережі.

Бійці третьої окремої штурмової бригади стали героями сучасності, які боронять країну з перших днів повномасштабного вторгнення та працюють на найважчих ділянках фронту. Разом з тим вони запевняють, що стати таким героєм може кожен, хто прагне захищати рідні землі від ворога.

“Більшість із нашої частини прийшли на війну 24 лютого. Ми поїхали з Вінниці та приєднались до наших друзів у Києві і стали на оборону нашої столиці. Ми такі самі як ці люди, що сидять зараз у залі. Багато з нас не мали попереднього досвіду і не знали, що таке війна”, — пояснює “Рогозь”.

Окрім того, щоб розповідати людям правду про реалії війни, бійці 3-ї ОШБр влаштовують ці заходи ще й для того, щоб допомогти майбутнім захисниками зробити крок із цивільного життя у воєнне. Вони готові надати підтримку кожному, хто захоче до них приєднатись.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin