Через коронавірус бюджет Вінниці в квітні втратив 122 мільйони гривень

Через кризу, яку викликав коронавірус, бюджет міста в першому півріччі недоотримає близько 378 мільйонів гривень. Певні реконструкції, які планували раніше, перенесуть. 

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов під час брифінгу 8 травня. 

У березні втрати міського бюджету склали 12 млн грн. У квітні вже – майже 122 млн грн, на такому ж рівні прогнозуються втрати і у  травні.

У зв’язку із такими втратами бюджету у місті скоротили капітальні видатки, які були заплановані на реалізацію багатьох інфраструктурних проектів. Зокрема, це 2-га черга комплексного ремонту  вул. Д. Нечая, ремонт Сабарівського шосе, реконструкція спорткомплексу по вул. Янгеля та низка інших об’єктів.

“Я вже неодноразово говорив, що економічна криза та карантин уповільнила економіку у місті Вінниці. Ми дійсно очікуємо втрати  близько 378 млн грн по результатах 1-го півріччя 2020 року. Можу вже констатувати, що в березні втрати були 12 млн грн. У квітні вже – майже 122 млн грн. Це в першу чергу, внаслідок  зменшення на 55 млн грн податку з доходу фізичних осіб, це питання, пов’язані із зменшенням продажу підакцизних товарів – пальне, алкогольні та тютюнові вироби. Ми на сьогоднішній день, консультуючись із бізнесом, спеціалістами, громадськими організаціями цього напрямку, розробляємо План антикризових заходів, який дозволить підтримати економіку міста. Разом з тим, аби бізнес вижив, передбачаються додаткові пільгові програми: щодо збереження робочих місць, допомоги при кредитуванні. Важливо максимально ефективно розпоряджатися тим ресурсом, який у громади буде в таких умовах. А підприємці також мають відповідально ставитися до сплати податків до бюджету, адже вони направлені на те, щоб підтримувати роботу критичної інфраструктури міста, а головне – наших лікарів і медичні заклади”, – наголосив міський головаСергій Моргунов. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin