Велику Книгу-Казку, написану шрифтом Брайля презентують вінничанам

На базі фонду «Подільська громада» запрацював фонд «У театрі книжка оживає». Це підтримка одного всеукраїнського проекту, завдяки якому буде створено Велику Книгу-Казку, написану шрифтом Брайля двома мовами.

Про це повідомили у «Подільській громаді».

«Вказана Книга міститиме ілюстрації до автентичної української народної казки (у вигляді авторської віршованої театральної п’єси), виконані професійними художниками/цями Вінниці, а також вироби ужитково-прикладного мистецтва з різних етнографічних регіонів України. Текст для Книги-Казки написано двома мовами (українською та англійською) для популяризації фольклору та мистецтва України за її межами. Родзинкою Книги є написання тексту шрифтом Брайля: українським і англійським варіантами, для доступного самостійного опанування сюжету казки (у вигляді театральної п’єси) незрячими людьми в Україні та за кордоном. Очікується, що в перспективі Книга буде тиражуватися для майбутньої передачі примірників у заклади культури України та світу», – йдеться у повідомленні.

Співорганізаторами проєкту є навчальні заклади «Вінницький гуманітарний ліцей № 1 ім. М. І. Пирогова», «Вінницький ліцей № 4 ім. Д. І. Менделєєва» та «Вінницький ліцей № 15».

Фонд «Подільської громади» створив майданчик збору коштів для повноцінної реалізації проекту.

Благодійна організація Благодійний фонд «Подільська громада»

р/р UA 263204780000002600202188653 в АБ «Укргазбанк»
МФО 320478 ЄДРПОУ 35904183

з поміткою: «Безповоротна фінансова допомога для реалізації ТФ «У театрі книжка оживає».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin