Вінницькі волонтери з гуманітарним вантажем вирушають до Балаклії

Волонтери Вінниці, які впродовж трьох тижнів в рамках проєкту “Разом!” збирали гуманітарну допомогу для міста-друга Балаклії, відвантажили гуманітарну допомогу і цього тижня планують доправити її до деокупованої Харківщини.

Вантажівку зранку завантажували в Центрі реабілітації “Гармонія”. Зокрема сюди впродовж останнього місяця вінничани приносили речі для жителів Балаклії. Тільки в цьому волонтерському центрі вдалося зібрати близько тонни гуманітарного вантажу.

“Ми не очікували, що зможемо назбирати стільки речей. Але насправді велика кількість людей долучилася до акції. Ми відчували, з яким теплим серцем вінничани віддавали ці речі”, – говорить директорка Центру реабілітації “Гармонія” Олена Чорнобривенко.

Допомога буде частково адресною. Організатори надали вінницьким волонтерам списки, за якими ті сформували допомогу окремим балаклійцям. Інші речі посортовані за категоріями і будуть передані місцевим волонтерам, аби ті далі змогли віддавати їх місцевим жителям.

Продовжили завантажувати автівку в волонтерському центрі “Шахіна”. Сюди вінничани також могли приносити речі.

“Ми зібрали теплі речі, пледи, свічки, велосипеди, мобільні телефони, велику кількість дитячих речей. Усього – близько 30 кубів допомоги. Ми спілкуємося з місцевими волонтерами і розуміємо, наскільки балаклійцям потрібна ця допомога, адже люди були в окупації понад шість місяців”, – говорить координаторка проєкту “Вінниця-Балаклія”, співзасновниця волонтерського центру “Шахіна” Олена Стеценко.

Надання допомоги здійснюється в рамках роботи Гуманітарного штабу. Трансфер волонтерів та гумвантажу забезпечує Вінницька міська рада. Волонтери особисто доставлять допомогу до балаклійців. Там хочуть поспілкуватися з місцевими жителями, аби ще краще зрозуміти їхні потреби. Коли саме будуть на Харківщині – не говорять заради безпеки.

Вінниця стала містом-другом Балаклії в рамках проєкту “Разом”, який заснував “Культурний десант” на чолі зі співаком Колею Сергою. Акція довгострокова. Волонтери й надалі збиратимуть допомогу і відправлятимуть її на Харківщину.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin