Вінниця отримала нагороду від ЮНІСЕФ. Наше місто визнали найбільш дружнім до дітей

21 листопада, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер  на зустрічі з представниками міської влади та учнівським самоврядуванням передала нагороду від організації місту. Вінниця перемогла завдяки запровадженню проєкту«Бюджету шкільних проектів», повідомляє прес-служба Вінницької міської ради.

Міжнародну премію “Child Friendly Cities Inspire Awards місто отримало ще восени. Представниця ЮНІСЕФ в Україні вручила нагороду учню 22 школи та міському голові Сергію Моргунову.

” Вінниця – місто, де є той приклад залучення дітей до прийняття рішень, який ми використовуємо, щоб показати, як змінюється уявлення людей про дітей, і що вони можуть робити. Вінниця показала, наскільки можна залучити дітей в місцеве самоврядування, продемонструвала дуже сильний приклад, як це можна зробити, і надихнула інші міста. Цим прикладом місто показало, що діти – це не просто якісь маленькі людські створіння, які нічого не розуміють, а що вони частина спільноти, вони мають потреби, знають, що вони хочуть і як цього досягнути. Наша роль як дорослих, які приймають рішення, чути це і приймати”, – розповіла голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер.

Міський голова Сергій Моргунов відзначив активність учнівського самоврядування в житті міста: Для нас важливо, щоб молоді люди, які живуть і навчаються у Вінниці, в подальшому залишались і працювали у нашому місті. Ми щиро хочемо, щоб вінничани були патріотами свого міста незважаючи на вік – від малого до великого. А завдання органів місцевого самоврядування створити умови, щоб всі ініціативи, які проявляють молоді люди, могли втілюватись в життя, і щоб вони дійсно знайшли достойне місце в своєму рідному місті. А перемогу в міжнародному конкурсі Вінниця виборола тільки завдяки активності шкільних лідерів”

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin