У міському Терцентрі до дня народження Шевченка влаштували свято “Єднаймо душі словом Кобзаря”

У Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування влаштували літературно-мистецьке свято “Єднаймо душі словом Кобзаря”. Приурочили його до дня народження Тараса Шевченка. Люди похилого віку читали вірші українського поета, розповідали цікаві деталі із його біографії, а також співали пісень за мотивами його творів.

Сьогоднішнє свято відвідувачі міського Терцентру приурочили генію українського народу, великому патріоту України, її Пророку – Тарасу Шевченку, розповідає організаторка дозвіллєвої діяльності міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Плотицька.

“Тарас Шевченко – не тільки співець України, він митець на всі часи, на всі віки, для всіх людей на землі. Ми пишаємося тим, що він – українець, і прагнемо бути гідними його нащадками”, – додає Ганна Плотицька.

Літературно-мистецький захід підопічні Терцентру розпочали із виконання пісні “Реве та стогне Дніпр широкий” з поеми “Причина”. Саме із цих слів розпочинається “Кобзар” Тараса Шевченка. Згадали також “Кавказ” і слова з нього: “Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!”

“Зараз іде війна і пророчі слова Шевченка допомагають не лише нам в тилу гуртуватися навколо національної ідеї, але й допомагають нашим хлопцям перемагати на фронті. Починаючи з того, як лунало пророче слово Кобзаря на Майдані, коли Нігоян читав Шевченкові слова і це був уривок з поеми “Кавказ”… Ми ще і ще раз переконуємося, наскільки слово Шевченка важливе для українців. Не дивлячись на те, що є тривоги, що ми знаходимося під постійними обстрілами – ми вирішили зібратися і вшанувати великого українського поета”, – говорить Ганна Плотицька.

Нагадаємо, на початку вересня минулого року в Терцентрі відновили роботу різні гуртки для пенсіонерів. Вінничани похилого віку безкоштовно вивчають іноземні мови, займаються спортом та рукоділлям, відвідують літературний гурток тощо.

Більше інформації про гуртки та можливість реєстрації можна дізнатися за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50. Або ж звертайтесь за номером: (0432) 67 05 90.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin