Четверо підприємств з Вінниці отримають часткову компенсацію за витрати на придбання та установку обладнання для виробництва екологічно чистої електроенергії

4 січня, під час засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради було затверджено перелік компаній, що отримають часткову компенсацію за витрати на придбання обладнання для виробництва електроенергії з відновлювальних джерел. Чотири місцеві підприємства, які входять до категорій мікро-, малого та середнього бізнесу, подали відповідну документацію для отримання такої компенсації.

Як повідомив директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, Порядок часткової компенсації витрат на придбане та встановлене обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ діє в межах програми підтримки бізнесу і стимулює суб’єктів господарювання до розвитку, зокрема в частині зеленої енергетики.

“Всі чотири заявники подали документи у четвертому кварталі 2023 року. Ми комісійно виїжджали на об’єкти, оглядали сонячні електростанції. Загалом, сонячні станції цих суб’єктів господарювання мають потужність 333,4 кВт. Це хороший показник і нам приємно констатувати, що все більше представників бізнесу працюють над тим, щоб ставати енергонезалежними і мати можливість працювати за будь-яких умов. Фактично, перехід на відновлювані джерела енергії дозволяє зменшити навантаження на централізовані лінії електропередач і, водночас, мінімізувати потребу в імпорті палива. Це взаємопов’язані речі, які в майбутньому мають нарощуватися і приносити позитивні результати”, – сказав Максим Мартьянов.

Він також нагадав, що компенсація витрат на обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ передбачає 30% від сплачених (в межах нарахованих) підприємцем податків до бюджету ВМТГ, але не більше фактичних витрат, спрямованих на придбання обладнання.

Починаючи з 2023 року такою можливістю скористалися вже 12 суб’єктів господарювання.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin