У рамках робочої поїздки Міністр освіти та науки передав вінницьким освітянам ноутбуки

8 березня на Вінниччині з робочим візитом перебував Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет. У рамках робочої поїздки Міністр передав головам громад хромбуки для освітян. Також разом з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим та начальником ОВА Сергієм Борзовим відвідали Інклюзивно-ресурсний центр № 1 Вінницької міської ради.

Як зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, заклад працює у Вінниці з 2018 року та надає фахову допомогу діткам та їхнім батькам. «Зараз в центрі на обліку перебуває 436 дітей, серед них є й діти переселенців», – додав очільник міста.

Ознайомившись з організацією освітнього процесу в інклюзивно-ресурсному центрі, Сергій Шкарлет зауважив, що розбудова інклюзивної освіти є одним із ключових пріоритетів держави.

«Розвиток інклюзивної освіти в області є надзвичайно важливим, адже кожна дитина має право на повноцінну освіту», – підкреслив начальник ОВА Сергій Борзов.

Також Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Вінницьке вище професійне училище сфери послуг.

Як зауважив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, училище готує спеціалістів за 12 напрямами. «Слюсарі, кухарі, перукарі, монтажники радіоелектронної апаратури – тут навчається талановита молодь. Щоб підтримати майбутніх фахівців, думаємо у перспективі реалізувати спільний проєкт. Серед можливих ідей – відкриття кондитерської, де училище могло б презентувати свою смачну продукцію», – додав очільник ВМТГ.

Під час візиту Сергій Шкарлет поспілкувався з учнями, які презентували майстер-клас з виготовлення крафтового морозива, кондитерських виробів.

«Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» посідає чільні місця у рейтингу закладів освіти усіх рівнів. Це свідчить про злагоджену роботу педагогічного колективу, співпрацю з соціальними партнерами та впровадження найкращих практик європейського досвіду», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Також у межах робочої поїздки до Вінниччини Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з керівниками територіальних громад, аби вручити сертифікати та передати освітянам регіону хромбуки.

316 ноутбуків отримала Вінницька міська територіальна громада, їх незабаром передадуть закладам освіти міста.

«Сподіваюся, що і освітяни оцінять зручність цього пристрою. Велика подяка працівникам освіти за незламність, зокрема за те, що вже за 10 днів після повномасштабного вторгнення розпочали освітній процес. Нам всім здавалося тоді, що це неможливо, але кожного свій фронт – освітяни показали що їхнє організаційне завдання – забезпечувати освіту наших дітей, а не просто освітній процес», – підсумував Міністр.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin