Займайтеся спортом та будьте у формі. Як у міському Терцентрі піклуються про здоров’я людей похилого віку

Скандинавська ходьба, тренажерна зала, танці. Ці й не тільки фізичні активності доступні для відвідувачів та відвідувачок Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування.

Фізичне навантаження для людей 60+ має бути помірним. Необхідно враховувати ті вікові зміни, які відбуваються у роботі серцево-судинної, дихальної та нервової систем, а також опорно-рухового апарату, пояснює медична сестра закладу Валентина Морнова. Вона займається із людьми похилого віку у тренажерній залі.

“Потрібно так підібрати вправи, щоб повністю виключити можливість падіння, травмування, а також чітко контролювати дозування навантаження”, – розповідає Валентина Морнова.

Для своїх підопічних медична сестра підбирає такі вправи, що підвищують загальну витривалість, координацію та гнучкість.

“Люди старшого віку повинні робити фізичні вправи обов’язково. Доведено, що почавши займатися навіть в похилому віці, люди можуть значно покращити своє самопочуття, знизити ризик серцево-судинних захворювань та зміцнити імунітет”, – говорить сестра медична Валентина Морнова.

Крім того, підопічні міського Терцентру грають у боулінг, більярд, регулярно займаються скандинавською ходьбою. Спеціальне обладнання для занять таким видом спорту раніше закупила міська рада.

Окремо відвідувачі Терцентру займаються спортивними танцями (чирлідингом). Заняття проводить професійна акробатка та майстер спорту міжнародного класу Яна Вихованець.

Більше інформації про гуртки та можливість реєстрації можна дізнатися за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50. Або ж звертайтесь за номером: (0432) 67 05 90.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin