У місті відремонтують покрівлі трьох ліцеїв: яких саме і чому

Нещодавно міськрада спрямувала видатки на виготовлення проєктно-кошторисної документації для оновлення покрівель в освітніх закладах. Йдеться про Вінницькі ліцеї №№ 19, 30 та Вінницько-Хутірський ліцей. Покрівля ліцею №30 постраждала від уламків ворожих ракет. Ліцей №19 будували ще понад сто років тому. Зносилась покрівля й у Вінницько-Хутірському ліцеї.

Як зауважила директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, з часом планують замінити покрівлі в усіх закладах освіти, де є необхідність. Проте наразі, обираючи заклади, враховували найкритичніший стан на сьогодні.

«Унаслідок терористичної атаки рф був пошкоджений вінницький ліцей №30, тоді частини уламків зруйнували покрівлю навчального закладу. Після цієї атаки дах почав активно протікати через велику кількість дощів, в результаті, спричинивши падіння стелі в спортивній залі. Якщо говорити про покрівлю ліцею №19, то потрібно не забувати про те, що заклад будувався ще понад 100 років тому, отож шиферна покрівля зносилася і потребувала заміни», – сказала вона.

Також вона додала, що в Вінницько-Хутірському ліцеї покрівля теж зазнала сильних пошкоджень через те, що «відслужила своє», адже будівля побудована ще в 1970 році, а з роками шифер зносився і почав протікати. Отож заміну покрівлі була конче необхідна.

Зауважимо, що усі згадані об’єкти – це шатрові покрівлі. В ході ремонтних робіт, залежності від стану, частково чи повністю буде замінена стропильна (кроквяна) система, обшито димоходи, облаштовано водовідведення та повністю замінено покриття на металочерепицю. Загалом капремонт даху буде відбуватися, відповідно до проєкту нового зразка, в яких передбачається утеплення, що дозволить зменшити загальні втрати тепла по будівлі.

Усі роботи будуть виконані коштом міського бюджету, їх планують завершити до кінця року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin