У Вінницько-Хутірському окрузі борються з борщівником та амброзією

Викошують, викорчовують та обробляють гербіцидами. У Вінницько-Хутірському окрузі продовжується комплексна робота по боротьбі з борщівником та амброзією. Ці інвазійні види здатні швидко захоплювати нові території, витісняючи іншу рослинність. Крім того, борщівник при контакті зі шкірою може спричиняти тяжкі опіки, а амброзія є відомим алергеном: її пилок може спричиняти симптоми респіраторної алергії.

На початку місяця працівники МКП «Вінницязеленбуд» здійснили покіс придорожніх смуг та пішохідних територій у Вінницьких Хуторах, Писарівці та Щітках. А трохи згодом – комунальники округу провели обробку цих місць поширення небезпечних рослин гербіцидами.

Як розповідає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко, наразі, після двох тижнів відповідних робіт, уже помітний позитивний результат. В двох місцях борщівник “вигорів” повністю, а в одному – зупинив ріст.

«На усіх інших ділянках нам вдалось знешкодити цю рослину, а в Щітках – «відтіснити» борщівник за межі пішохідної доступності, – розповідає очільник округу. – До вирішення цієї проблеми ми підійшли комплексно. Ще починаючи з 2021 року працівники КП “Вінницязеленбуд” здійснювали покіс та викорчовування цих шкідників, а цьогоріч ділянки зі щільним ростом цих шкідників також почали обробляти гербіцидами, – розповідає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко. – На жаль, ці рослини у нас набули досить серйозного поширення. Якщо говорити загалом про територію трьох населених пунктів округу, то орієнтовно мова йде про 25–30 соток на яких ми мали щільне скупчення цієї рослинності».

Серед найбільш проблемних ділянок у Вінницьких Хуторах – вулиці Незалежності, Покровська, Бузкова, Немирівське шосе (прохід до Поля Чудес), Бузкова. Також проблемною є ділянка біля в‘їзду в Щітки.

«Разом з тим, зараз добре видно, що ситуація з борщівником в окрузі значно покращилась і такого його скупчення як було в попередні роки уже немає. Аби закріпити та покращити досягнутий результат будемо і надалі вживати необхідних заходів, – зазначає староста. – Таким чином, сподіваємось, що цей шкідник якщо не зникне взагалі, то, принаймні, його буде значно менше».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin