Вінничани вибороли сім призових місць у Всеукраїнському конкурсі «Народ-герой героїв появляє»

Співали, танцювали та грали на народних інструментах. Вихованці КЗ «Вінницько-Хутірська дитяча школа мистецтв» змогли вибороти низку призових місць у Другому Відкритому патріотичному фестивалі-конкурсі «Народ-герой героїв появляє» м. Київ.

Зокрема, Вокально-інструментальний ансамбль викладачів школи “Гармонія”, під керівництвом Людмили Ковель посів друге місце. Також друге місце виборов ансамбль гітаристів “Акорд” (керівник Тетяна Адамович). А зразковий аматорський хореографічний колектив “Мальви”, під керівництвом Олени Попової та Ганни Павлюк Ганна, посів третє місце.

Треті місця також журі присудило вокалістам Мілані Андрійчук (викладачка Людмила Мельник), Вікторії Кравченко, Вікторії Ткачук, Артему Медвєдєву (викладачка Раїса Гончаренко).

«Діти та викладачі докладають багато зусиль, аби постійно підвищувати свій рівень. Чого вартує лише те, що наші викладачі, в період онлайн-навчання, ходили до вихованців додому викладати уроки. А діти – завжди активні та творчі, беруть участь в багатьох змаганнях і конкурсах. Це і колективи, і наші дівчатка Вікторії, Мілана та інші. Велику старанність і хороші успіхи також проявляє й Артем – один із наймолодших наших вихованців і єдиний хлопчик, який у нас займається вокалом» – розповідає директорка КЗ «Вінницько-Хутірська дитяча школа мистецтв» Тетяна Висоцька.

Загалом, конкурс «Народ-герой героїв появляє» мав на меті поширити патріотичні ідеї, виявити талановиту молодь, сприяти утвердженню української ідентичності, а також показати, що у важкі часи народ країни стає героєм, проявляючи себе на полі бою, битві за урожай, а також інших сферах, в тому числі – на мистецькому фронті.

Подати заявки на участь в конкурсі могли не лише вокалісти, музиканти та хореографічні колективи, а й майстри живопису, декоративно-прикладного мистецтва, театрали тощо.

Загалом, цього року на конкурс було подано 1883 колективні та індивідуальні заявки з усіх куточків України. Крім того у конкурсі могли взяти участь і іноземці. За результатами фестивалю шестеро учасників вибороли Гран-прі, 101 – нагороджені дипломомами І ступеня, 110 – ІІ ступеня, 98 –ІІІ ступеня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin