Із Вінниці для військових на передову передадуть мобільний лазне-пральний комплекс та стоматологічний кабінет

Комфортні, автономні, обладнані за сучасними стандартами – це все про мобільні лазне-пральний комплекс та стоматологічний кабінет, які вирушать із Вінниці на передову, а саме до вояків, які боронять Україну на Херсонському напрямку. Формування та доставка вантажу здійснюється в межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, співзасновником якого є Сергій Моргунов, а очільником – Володимир Гройсман.

Перш, ніж потраплять на передову, – комплекси ретельно оглянули координатори Гумштабу – депутати Вінницької міської, а також обласної ради на чолі із її головою Вячеславом Соколовим.

Зокрема, мобільний лазне-пральний комплекс оснащений усім необхідним – бойлерами для обігріву води, душовими на 6 місць, пральними машинками та сушарками. Усе це оснащення вміщено до металевого контейнера, який ставиться на колісну базу, тож його легко пересувати за допомогою різних типів авто. За день у такій лазні зможуть прийняти теплий душ, поголитися, випрати та висушити речі й, загалом, відновити сили 80-150 військових.

«Це важливо, особливо влітку, коли стоїть неймовірна спека, і взимку, коли морозно та й взагалі в будь-яку пору, – каже голова Вінницької обласної Ради, співорганізатор Гумштабу Вячеслав Соколовий. – Тому Гуманітарний штаб, наша команда в цілому, визначила для себе одним із пріоритетів забезпечення військовослужбовців можливістю користуватись лазне-пральним комплексом. Нашим захисникам буде зручно і вони відчуватимуть себе в більшому комфорті».

Наразі потреба у польових лазнях на передовій дуже велика. Тому Гумаштаб зупинятись не збирається. В його планах забезпечити аналогічним спорядженням по-максимуму військові частини, в яких несуть службу жителі Вінниччини.

«Зараз готується до відправлення ще один такий комплекс, а чотири – знаходяться на стадії виготовлення. Також плануємо налагодити виробництво лазень на колесах своїми силами у Вінниці. Тоді зможемо за співвідношенням ціна-якість визначитися та обрати краще для наших Захисників», – зауважив Вячеслав Соколовий.

Першими випробувати лазню на колесах та оцінити її якість зможуть бійці вінницької бригади ТРО, які боронять нашу державу на півдні – в Херсонській області. До них лазне-пральний комплекс вирушить вже сьогодні.

Один із тих, хто супроводжуватиме його до бійців, Ярослав Матвійчук – депутат Вінницької міської ради, координатор Гумштабу. Чоловік каже: «Ми розуміємо, яка є потреба у цьому комплексі, тому надзвичайно поспішаємо. Вирушаємо спільно з нашими та обласними колегами вже сьогодні. До речі, в цій бригаді тероборони несуть службу переважно вінничани».

Незабаром до військових бригади ТРО на Херсонщину вирушить і пересувний стоматологічний кабінет. Надавати допомогу бійцям у вчергове поїдуть фахівці Вінницької міської стоматологічної поліклініки – лікар-хірург Борис Марчук та медсестра Мирослава Столярова. Розповідають, такі послуги воякам дуже необхідні. Мобільний кабінет дозволяє надавати їх безпосередньо на місці – без зволікань та ефективно. Наразі близько двохсот Захисників та Захисниць бригади озвучили потребу в лікуванні зубів.

«Машина повністю обладнана під лікування. Тут можна надавати хірургічні, терапевтичні та навіть ортопедичні послуги. У нас є рентгенапарат із виходом на монітор, два автоклави для повної стерилізації, пакувальні машини. А також всі інструменти та матеріали. Оснащення сучасне, підведена вода та освітлення. Все автономне. За день тут можуть полікувати зуби до сотні бійців», – каже Борис Марчук.

Нагадаємо, мобільний стоматологічний кабінет створено за ініціативи очільника громади Сергія Моргунова, Вінницькою міською радою при підтримці голови БФ Андрія Ковальова та за допомогою волонтера і підприємця Олександра Барановського. Це вже буде другий виїзд автомобіля на передову.

До речі, Вінниця вже має й досвід виготовлення та відправки польової лазні на передову. (Детальніше тут:)

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin