У Вінницькій громаді надали 2722 послуги супроводу особам з порушенням зору з початку року

На базі Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) працює Муніципальна служба надання соціальних послуг фізичного супроводу осіб з інвалідністю з порушенням зору І групи та перекладу жестовою мовою. Соцпрацівники надають допомогу, зокрема, незрячим людям, які самостійно не можуть пересуватися по місту.

З початку 2023 року послугою супроводу скористалися 76 осіб з I групою інвалідності по зору. Станом на 11 серпня 2023 року соціальні працівники надали 2722 послуги. Звернень за перекладом жестовою мовою наразі не надходило.

Муніципальна служба супроводу осіб з інвалідністю по зору І групи та перекладу жестовою мовою наразі супроводжує незрячих людей в лікарні, аптеки, магазини, на ринки та у соціальні заклади. Мешканці Вінниці, що мають інвалідність по зору І групи, завдяки супроводу, мають можливість подавати документи, безпечно прямувати в установи та організації, отримувати різноманітні послуги та інше.

«Люди з вадами зору, які не мають поруч рідних, щоб допомогти, можуть розраховувати на наших соцпрацівників. Окрім власне супроводу, наша Муніципальна служба сприяє соціалізації людей з інвалідністю по зору», – зазначає директор Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська.

Як отримати послугу

Замовити послугу супроводу та перекладу жестовою мовою можна за телефонами: 67-07-44, 097-966-00-12, 073-213-65-05. Для вінничан та внутрішньо переміщених осіб вони безкоштовні.

Графік роботи служби: з понеділка по п’ятницю, з 8:30 до 17:00. Обідня перерва: з 13:00 до 13:30.

Подати заявку на послугу необхідно за 24 години. В екстрених випадках, коли людині терміново потрібну кудись піти, послугу можуть надати як виняток за наявності вільного соціального працівника.

Щоб подати заявку, необхідно надати такі документи:

  • Заява до Департаменту соціальної політики (форма заяви затверджена Міністерством соціальної політики);
  • Копія довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin