У Вінниці пройшов патріотичний благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ

Сьогодні, 18 серпня, на Європейській площі розпочався благодійний ярмарок. У ньому взяли участь команда актора Михайла Жоніна, а також вінницькі волонтери та благодійні фонди. У ятках можна придбати хендмейд прикраси, крафтову випічку, патріотичні аксесуари та ляльки-мотанки. Виручені з продажу кошти спрямують на підтримку українського війська.

Організатори заходу: Департамент соціальної політики, Департамент культури Вінницької міської ради та Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. А також актор театру, кіно та дубляжу Михайло Жонін, який разом зі своїм благодійним проєктом «Разом до перемоги» завітав у понад 50 міст України, а сьогодні – у Вінницю.

Ярмарок розпочався концертом. Виступали вокальний ансамбль «З роси і води», танцювали підопічні Вінницького територіального центру надання соціальних послуг та багато інших.

«Ми щиро дякуємо волонтерам за те, що долучилися до такої важливої ініціативи – ярмарку на підтримку ЗСУ. Безумовно, війна зробила нас сильнішими. Військові, медики, підприємці, просто небайдужі люди та навіть діти докладають зусиль та наближають перемогу. І ми впевнені – Перемога за нами», – зауважила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Попри повітряну тривогу, яка ненадовго перервала захід, вінничани залишились задоволеними. Подекуди вони утворювали навіть черги, купуючи випічку, пиріжки, куштуючи лимонади та тістечка. Популярністю користувалася і патріотична продукція. Її представили, зокрема, родина Сташевських: мама Надія та три її доньки. Дівчата власноруч роблять прикраси з бісеру та стрічок.

На ярмарку були також представники Міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» імені Раїси Панасюк. Як розповіла директорка центру Олена Чорнобривенко, мами підопічних приготували домашню випічку. Зібрані кошти спрямують на одну з вінницьких бригад.

Представники благодійного фонду «Sota Help» також продавали різні смаколики: випічку, торти, домашній хліб та патріотичні вареники жовто-блакитного кольору. Була і локація ГО «Українського офісу здоров”я». Там відвідувачі могли виміряти тиск та рівень цукру в крові.

Родзинка ярмарки – благодійна лотерея. Організатори розіграли тубус від гранатомета, розмальований майстринею Ладою Клименко. Кошти передадуть військовим третьої окремої штурмової бригади.

Вінничани також залишились задоволеними ярмарком. Пані Ганна прийшла сьогодні з двома синами 7 і 10 років. «Мені подобається, що в місті організовують такі події. Це і пізнавально, і корисно, адже збирають гроші на підтримку ЗСУ».

«Такі акції повинні проводитися системно для того, щоб люди могли допомогти нашому війську. Вінничани розуміють необхідність того, щоб забезпечити наші Збройні Сили необхідним оснащенням. Ми повинні пам’ятати, що наші хлопці роблять все, щоб наблизити Перемогу. І ми, в тилу, маємо їм в цьому допомагати усіма силами», – зазначив депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Володимир Малінін.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin