Юних вінничан запрошують на безкоштовні заняття з бісероплетіння

На базі Центральної міської бібліотеки ім. І. Бевза закладу культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система» проводять безкоштовні заняття для дітей з бісероплетіння. Майстер-класи проходять у дружній невимушеній атмосфері, яка дає змогу кожному розкрити свої здібності. Заняття відбуваються щоп’ятниці за адресою: вулиця Хмельницьке шосе, 4.

Як розповіла директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька, заняття з бісероплетіння у книгозбірні розпочались із червня цього року та мають неабияку популярність. Це стало можливим завдяки благодійному проєкту «ВінОк».

«Благодійний проєкт «ВінОк» за підтримки Українського ветеранського фонду та БФ «Lifestylecamper» вже понад рік реалізується у Вінниці, а з червня цього року заняття для дітей проходять і у нашій бібліотеці. Спочатку проєкт мав на меті соціалізацію дітей ВПО, щоб вони могли легко інтегруватися у міську громаду. А нині до заходів долучаються усі діти, зокрема з числа військовослужбовців і ветеранів», – каже Олена Заквацька.

Координаторка проєкту Вікторія Замрій, зазначила: «Ми маємо можливість подякувати нашим Захисникам та Захисницям, які тримають над нами небо. А для них важливо, щоб тут, у Вінниці, їх родини не лишалися без уваги та підтримки».

Завдяки заняттям з бісероплетіння у відвідувачів гуртка розвивається фантазія, а крім того, власними творіннями із бісеру можна прикрасити інтер”єр чи зробити гарний дарунок рідним і близьким. Адже чималої популярності набули зараз прикраси і аксесуари з бісеру: браслети, намиста, сережки, чохли для телефонів, сумочки тощо.

«Соціальне партнерство бібліотек з благодійними організаціями дозволяє проводити спільні соціокультурні заходи, майстер-класи, які сприяють художньо-естетичному вихованню, формуванню інформаційної культури юних користувачів. Такі заняття сприяють корекції емоційних станів, а також розвитку пізнавальної сфери у дітей», – каже заступник директора по роботі з дітьми ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Ірина Єліна.

А ще у книгозбірні щочетверга о 12:00 відбуваються заняття з ігротерапії, де діти знайомляться з різними видами ігор, відповідно до їхнього віку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin