Мер Вінниці Сергій Моргунов на зустрівся з дітьми-сиротами і дітьми загиблих Захисників

Бульбашкове шоу, ігри, інтерактиви – весело і активно провели час маленькі вінничани у дитячому розважальному центрі «Країна мрій» напередодні початку нового навчального року. Це – діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, сини та дочки загиблих (померлих) Захисників. Цьогоріч усі вони йдуть до 1 класу.

Захід організований за підтримки департаменту соціальної політики Вінницької міської ради та Служби у справах дітей. На зустріч із маленькими вінничанами завітав і вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Мені дуже приємно, що сьогодні навіть в умовах війни діти сповнені оптимізмом. Я дуже б хотів, щоб усі наші дітки і надалі зберігали в собі цей позитив. А усім дорослим хочу подякувати за те, що вкладають душу в дітей, навіть попри власну трагедію у сім’ї», – привітав дітей міський голова Сергій Моргунов.

Такий захід Служба у справах дітей проводить щорічно для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Як розповіла директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова, цього року долучили ще й дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць.

«Мета заходу – зробити для хлопчиків та дівчаток свято. Навіть попри війну, дітки потребують позитивних емоцій напередодні нового навчального року. Сьогодні – чудова нагода для них відволіктися та погратися з однолітками», – зазначила Валентина Войткова.

Начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська додала: «Сьогодні ми очікували 17 дітей. 10 із них – дітки загиблих (померлих) Захисників і Захисниць, 7 – діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. На жаль, троє із них не змогли бути присутніми на розвагах. Подарунки ми їм передамо згодом. А усіх інших раді вітати сьогодні в “Країні мрій”!»

Для дітей у розважальному центрі організували інтерактив «Бульбашкове диско», танці та пісні з аніматорами, ігри та «Лазерно-паперове шоу». Малечі подарували рюкзаки до школи. Після закінчення всіх активностей на учасників заходу чекав обід.

Сьогодні до розважального центру завітала і 6-річна Софія Чорненька з мамою Олександрою. «Донька дуже активна і хотіла на таке свято. Я рада, що вона сьогодні сюди потрапила», – розповідає її мама. На жаль, тато Софійки загинув на війні на початку повномасштабного вторгнення. На фронт він пішов добровольцем.

Нагадаємо, у межах муніципальної підтримки родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць дітки наших оборонців, які ідуть до 1 класу, мають змогу отримати матеріальну допомогу в сумі п’ять тисяч гривень. А діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, матеріальну допомогу в сумі 1500 гривень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin