Далеко не всі з нас полюбляють займатися спортом. Але варто розуміти, що люди, які регулярно займаються спортом, менше схильні до простудних та вірусних захворювань. Зрозумілим стає і те, що більшість лінуються робити вправи у себе вдома. Але в умовах карантину фізичні вправи просто необхідні! Неважливо, яка у вас вікова категорія та фізична спроможність. Головна мета спорту – це укріплення імунітету людини.

Однією з найкращих профілактик коронавірусної хвороби – заняття спортом у домашніх умовах.

До вашої уваги п’ять переконливих причин почати займатися просто зараз:

1. Зниження ризику захворювань

Регулярне фізичне навантаження робить тіло більш розвиненим та сильним, а в цілому поліпшує стан здоров’я та допомагає організму вибудовуючи більш щільний захист від різноманітних бактерій та захворювань.

2. Фізичне навантаження каталізує мозкову активность.

Науково доведеним фактом є те, що заняття спортом стимулюють роботу мозку. Це пояснюється тим, що під час фізичної активності в клітинах людського організму виробляються мітохондрії. Вони ж виробляються і в клітинах головного мозку. Саме тому не варто дивуватися, якщо після хорошого тренування прихильність до розумової діяльності значно зросте.

3. Займаючись фізичними навантаженнями зникає депресивний настрій!

Крім мітохондрій, під час занять спортом у людини виробляються ендорфіни. Ви займаєтеся фізичною активністю – відбувається викид ендорфінів у кров – у вас поліпшується настрій. Достовірність цієї схеми підтвердить приклад будь-якої людини, яка займається танцями або спортом. Заняття з помірним навантаженням допомагають відволіктися від проблем і знизити рівень стресу.

4. Фізичні навантаження це додатковий заряд енергією!

Якщо попередня причина мала на увазі емоційний і психологічний підйом людини внаслідок занять спортом, то в цьому пункті йдеться про фізичний стан. Існує хибна думка, що спорт тягне за собою хронічну втому. Навпаки, регулярні фізичні навантаження сприяє пробудженню більшою рухової активності.

5. Тренуючись, Ви покращуєте свій сон!

Регулярні заняття спортом полегшують засинання і покращують якість сну. Зважаючи на те, що значна частина вінничан, у зв’язку з введенням карантину, тепер зовсім по-іншому вибудовує свій щоденний графік. Ця причина є досить актуальною.

Перераховані вище причини не єдині. Для того, щоб зайнятися загальним фізичним навантаженням можна віднайти і безліч інших. І навіть якщо фізичні навантаження не приносять Вам жодного задоволення. То пам`ятайте, що головним багатством кожного з нас сьогодні є здоров’я. А активні фізичні навантаження допомагають нам його покращити!

Софія Копач