«Музична Вінниця»: лекція та подорож у історію музичної сцени міста

Музей Вінниці запрошує на лекцію «Музична Вінниця», яку читатиме музикознавиця, дослідниця історії нашого міста Наталія Кушка. Вона відбудеться у середу, 6 вересня, у садибі Боруха Львовича. Захід почнеться о 17:30. Слухачі дізнаються секрети та маловідомі факти від стародавніх часів аж до середини ХХ століття щодо музичної спадщини нашого міста.

«Люди з прадавніх часів створювали музичні інструменти та складали пісні. У Вінниці, ймовірно, ще у XVII столітті існували так звані музикантські цехи, де навчали музичній грамоті та грі на різноманітних інструментах: цимбалах, лютнях, кобзах тощо. З часом якість музичної освіти покращувалась, розширювався перелік інструментів на яких можна було грати, а також стилів у яких можна було творити. У другій половині ХІХ століття у Вінниці навіть існували фортепіанні фабрики, де із закордонних деталей складали піаніно та роялі. А в перші десятиліття радянської окупації у нашому місті почали виникати джазові колективи, учасників яких репресували в 1930-х роках за сфабрикованими звинуваченнями у роботі на закордонні розвідки», – говорить експертка в галузі музичної історії Вінниці Наталія Кушка.

Загалом, історія музики у Вінниці багата цікавими фактами та несподіваними поворотами. Про все це та інше можна буде довідатися під час лекції в середу. Також усі охочі зможуть придбати собі книгу Наталії Миколаївни «Музична Вінниця».

Місце проведення: Музей Вінниці (вулиця Симона Петлюри, 15-А).

Вхід вільний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin