У Вінниці завершили виконання робіт з підготовки до опалювального сезону

Вінницька громада активного готується до наступного опалювального сезону, до якого залишилось не так і багато часу. Профільні служби та комунальні підприємства проводять енергоощадні заходи та готують всі відповідні сектори громади до холодної пори року. Адже якісна підготовка до зими – пріоритет Оперативного штабу з підготовки до опалювального періоду. Зокрема працівники КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», у міжопалювальний період, проводили ремонт та технічне обслуговування котелень, котлів, центральних та індивідуальних теплових пунктів тощо. Наразі тепловики уже виконали всі заходи щодо підготовки теплопостачального комплексу. Зокрема замінили майже 3.5 кілометри зношених аварійних трубопроводів.

Окрім того, у межах підготовки до наступного опалювального періоду, фахівці підприємства провели наступні заходи:

  • ремонтно-профілактичні роботи на всіх 48 котельнях;
  • капітальні ремонти 4 потужних котлів;
  • планово-попереджувальні ремонти у всіх 59 центральних теплових пунктах (ЦТП) та у всіх 429 індивідуальних теплових пунктах (ІТП);
  • ремонтні роботи у всіх 1435 теплових камерах.

Також тепловики провели гідравлічні випробування теплових мереж загальною протяжністю понад 175 км у двотрубному виконанні.

У департаменті міського господарства ВМР зазначають, що якісна підготовка до опалювального періоду також залежить і від громадян. Тому вінничан закликають подбати й про зменшення тепловитрат у власних помешканнях.

«Наразі левова частка зусиль спрямована на підготовку нашої громади до наступного опалювального періоду, до якого залишилось не так багато часу. Проте не варто забувати, що наша країна й досі перебуває у стані війни. Тому ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій. Зокрема, на засіданнях Оперативного штабу з підготовки до опалювального періоду, спільно з представниками відповідних критичних підприємств та департаментів міської ради, постійно обговорюємо та прогнозуємо можливі позаштатні ситуації та алгоритм реагування на них. Тому ми закликаємо вінничан зробити свій вклад у підготовку до холодної пори року, та звернути увагу на ряд заходів, які допоможуть зменшити тепловтрати у власних оселях», – зазначив директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Ознайомитись із заходами, які допоможуть зменшити теплові втрати у власних домівках можна за посиланням.

Для довідки

Оперативний штаб з підготовки до наступного опалювального періоду об’єднує комунальні підприємства критичної інфраструктури, відповідні департаменти, комунальні підприємства обласної власності, які подають воду та тепло. Серед іншого, на засіданнях штабу відпрацьовують відповідні алгоритми, як діяти в тих чи інших надзвичайних ситуаціях, розробляють рішення щодо реагування на позаштатні ситуації.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin