Запорука грантового успіху: у Вінниці провели тренінг «Планування та проєктна діяльність організацій громадянського суспільства»

Протягом двох днів 12 та 13 вересня працівники Вінницької міської ради, комунальних підприємств та представники громадських організацій навчалися тонкощам оформлення власних ідей у чіткі проєкти на отримання грантів. Відповідний тренінг у межах Проєкту Ради Європи провели досвідченні фахівці. Зазначають, щоб досягти результату, необхідно мати бажання, а також певні знання. Саме це запорука успіху участі в грантових конкурсах, а отже реальна можливість залучити фінансування міжнародних та інших донорів на реалізацію запланованого.

Тренінг «Планування та проєктна діяльність організацій громадянського суспільства» проходив за організаційної підтримки КП «Інститут розвитку міст». Він зібрав чимало охочих у приміщенні Хабу місто змістів. Це представники різних громадських організацій Вінниці, структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств. Із тонкощами та специфікою написання грантів знайомили експертка Ради Європи з розвитку громадянського суспільства та адвокації Лариса Кобелянська та голова ГО «Розвиток демократії» Елла Ламах. Вони не лише знавці теорії, а й потужні практики, тож у перебігу двох днів присутні мали змогу засвоїти як ази, так і набути конкретні навички.

Програма навчань включала розгляд широкого кола питань: від того як спланувати терміни і правильно вибрати концепцію, – до того як оформити та подати проєкт на здобуття гранту. Як зазначали тренери-консультанти, час не стоїть на місці, відповідно до реалій змінюються й правила та вимоги до написання проєктів. Втім, є те, що залишається незмінним: гранти – це один із найефективніших інструментів залучення додаткових коштів для розвитку територіальної громади та України в цілому.

«Дотепер я грантами не займався, втім фахівці надихнули, дали чимало корисних порад, – каже учасник тренінгу Павло Кедись. – Особливо сподобався практичний модуль, під час якого ми взаємодіяли у командах, напрацьовували та вчилися писати проєкти, ділилися досвідом. Такі навчання неабияк мотивують, дають можливість відчути себе безпосереднім учасником процесу, організовують та активізують до подальших дій».

А ще такі тренінги дають можливість учасникам стати сміливішими та проявляти креативність у написанні грантів для участі у конкурсах, відзначила директорка департаменту кадрової політики Вінницької міської ради Тетяна Ласкавчук.

«Наразі є багато можливостей для залучення фінансової підтримки, в тому числі міжнародної. Ми зацікавленні в тому, щоб така робота була системною. Переконані, що отриманні під час тренінгу знання допоможуть громадянському суспільству розвиватися, послідовно та впевнено втілюючи свої проєкти у життя. А це вагомий внесок як у добробут громади, так і наближення Перемоги», – зазначила Тетяна Ласкавчук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin