До всеукраїнської акції єднання «День води» вінничан запрошують долучитися до толоки

До всеукраїнської акції єднання «День води», яка відбудеться цієї п’ятниці, 29 вересня, у Вінниці планують провести прибирання прибережних смуг. Організатор – департамент відновлення та розвитку Вінницької міської ради – запрошує всіх охочих долучатися до толоки та разом зробити внесок до збереження водойм у первозданному вигляді, а також звернути увагу громадськості та бізнесу на важливість цього аспекту.

Як зазначила директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська, вінничани, небайдужі до стану довкілля, можуть самі організуватися невеликими групами і в зручний час прийти на будь-яку локацію, де поруч є водойми, щоб прибрати.

“У час важких випробувань, трагічних подій та боротьби всієї України за свободу, стало зрозуміло, наскільки важливо об”єднуватись. Оскільки одним з пріоритетів Вінницької громади є збереження довкілля, ми хочемо звернути увагу на те, що водозабезпечення – громад та домогосподарств – це питання національної безпеки. Тож хочемо згуртувати небайдужих вінничан довкола збереження водойм, очистки берегів та раціонального водокористування. Запрошуємо підтримати Всеукраїнську акцію єднання «День води» у Вінниці та долучитися до прибирання прибережних смуг 29 вересня”, – сказала вона.

Власне, взяти участь у толоці можна разом з родиною чи друзями, яким близькі ідеї дбайливого ставлення до природи. Це буде чудова можливість фізичної розрядки та психологічного перезавантаження, адже час на природі буде проведений активно та з користю.

“Прибирання прибережних смуг в рамках акції єднання «День води» – це національна ініціатива, отож в багатьох регіонах України, де це можливо, люди вийдуть на толоки. Прибираючи ту чи іншу територію, учасники ще й можуть взяти участь у фотоконкурсі, який триватиме з 29 вересня по 1 жовтня 2023 року», – додала Ольга Ремешевська і розповіла, що для цього потрібно.

Для участі необхідно:

– Бути підписаними на сторінку департаменту відновлення та розвитку міської ради у Facebook ;

– Зробити світлину до та після прибирання;

– Розмістити фото в коментарях під тематичним дописом про конкурс на сторінці департаменту у Facebook.

“Фото, які наберуть найбільшу кількість «вподобайок», автоматично стають переможцями. З ними організатори конкурсу зв’яжуться через особисті повідомлення. Три найкращих фото отримають призи. Також пропонуємо додати хештег #День_води #Зелений_курс_Вінниці. Саме за цими хештегами вінничани зможуть побачити, як багато їх однодумців живе у різних куточках нашої держави”, – сказала Ольга Ремешевська.

Варто зауважити, що заходи, присвячені збереженню довкілля відбуваються у нашій громаді регулярно. Толоки, еко-форуми, тематичні вебінари та багато інших подій – це логічне продовження задекларованого Вінницею Зеленого курсу наприкінці 2022 року. Ми стали першою громадою в Україні, яка офіційно взяла на себе зобов’язання зробити все можливе для досягнення кліматичної нейтральності. Запровадження Зеленого курсу – це один з інструментів системних змін для сталого розвитку Вінницької МТГ.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin