Спеціальну відзнаку як переможниця у номінації «Найкраща молода футболістка» отримала 16-річна вінничанка Юлія Христюк. Дівчина майже половину життя віддала цьому улюбленому виду спорту і є капітаном місцевої команди «ЕМС-По­ділля».

– Коли прийшла до спортивної школи, якраз почала формуватись команда з жіночого футболу і таким чином я потрапила туди, — розповідає Юлія Христюк. — Вже за півроку стали грати на стадіонах.

Цьогоріч нам вдалось потрапити у вищу лігу, де займаємо сьому позицію. За цей сезон я встигла забити сім голів, включаючи м’яч «Житлобуду-1» (Харків), безумовному лідеру жіночого футболу України. Думаю, що в наступному році потрапимо у п’ятірку лідерів.

Юлія Христюк

На тренування дівчина ходить шість разів на тиждень. Батьки ставляться з розумінням до вибору доньки.

– Тато ходить майже на всі матчі, а мама вдома вболіває. Доводиться жертвувати спілкуванням з друзями та побаченнями, інколи шматком тортика. Зловживати спиртним чи палити — це табу, — зізнається спортсменка. — Щодо нагороди «Найкраща молода футболістка», то на неї не очікувала, бо мала сильних суперниць. Але мене підтримали під час голосування і я за це щиро вдячна. У 2020 році закінчую школу й пробую вступити на навчання до США. Там хотіла б грати в університетській збірній з футболу. Якщо ж не вдасться, буду вивчати іноземні мови в Україні та хочу потрапити до національної збірної.

Вікторія Снігур