Вінниця продовжує допомагати бджолярам

Підтримка галузі бджільництва у Вінницькій міській територіальній громаді триває. Для отримання безповоротної фінансової підтримки протягом вересня долучилися ще двоє пасічників. І вже вчора, 5 жовтня, під час засідання виконкому Вінницької міської ради затвердили перелік, який налічує 36 спеціалістів у цій галузі, які збільшують кількість бджолосімей, а заразом – і кількість виробленого меду.

Як розповідає директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, Порядком передбачено, що за одну бджолосім’ю пасічники можуть отримати від 100 до 200 гривень.

“На сьогодні на території Вінницької міської територіальної громади офіційно зареєстровано 61 пасіка. Буквально нещодавно, наприкінці вересня, у Вінниці створили сільськогосподарський кооператив «ВІННИЦЬКІ БДЖОЛЯРІ» – це одна з ініціатив, передбачена Програмою розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки на найближчі три роки у Вінницькій громаді. Об’єднуючи пасічників, ми зможемо допомогти їм отримати доступ до зовнішніх ринків, а також забезпечити в повній мірі їх продукцією населення громади”, – розповів Максим Мартьянов.

Порядок надання фінансової підтримки на безповоротній основі фізичним особам у галузі бджільництва за рахунок коштів бюджету Вінницької міської ради затверджений у межах Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки ВМТГ на 2023-2025 роки.

Нагадаємо, цьогоріч фінансовою підтримкою можуть скористатись фізичні особи, які є резидентами України та їх пасіки розташовані на території Вінницької громади у таких розмірах:

∙ від 4 до 9 бджолиних сімей – 200 грн за одну бджолосім’ю;

∙ від 10 до 300 бджолиних сімей – 100 грн за одну бджолосім’ю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin