Вивчають та співають народні пісні: у Вінниці вже 9 років діє проєкт «Музичні посиденьки» при бібліотеці-філії № 1

Проєкт «Музичні посиденьки» у Вінниці був створений у книгозбірні № 1 у 2015 році та реалізується вже 9-й рік поспіль. Серед його учасників внутрішні переселенці, а також вінничани. Вони щонеділі зустрічаються, спілкуються, вивчають і співають українські пісні.

«З початком вторгнення росії на територію України у 2014 році у Вінниці знайшли прихисток переселенці зі Сходу країни, які стали користувачами нашої філії, – говорить завідувачка бібліотеки-філії № 1 Ольга Вергун. – Тож, із метою психологічної підтримки та адаптації ВПО та їхніх родин у складний час за допомогою наших активних відвідувачів було створено проєкт «Музичні посиденьки».

Відвідувачі занять щонеділі зустрічалися в приміщенні бібліотеки для спілкування, знайомства з культурою та побутом Поділля. А найголовніше – вивчають та співають народні пісні. Саме вони стають тим камертоном, який дозволяє гуртківцям краще пізнати мелодійність української мови, відчути її та пізнати, підкреслила Ольга Вергун.

Додає: «У пісенному асортименті колективу понад 50 українських та патріотичних пісень Учасники «Музичних посиденьок» активно долучаються до участі у соціокультурній діяльності бібліотеки, виступають з концертами перед користувачами філії та вінничанами»

Вже 8 років на волонтерських засадах незмінним музичним керівником проєкту є Валентин Степанець, який відзначив в цьому році 85-річний ювілей.

«Музичні посиденьки відкривають двері до серця нації, відтворюючи не лише мелодії, але й сплетені нитки культурної спадщини, що об’єднують нас у важкі моменти та відзначають нашу незламну духовну силу», – каже завідувачка бібліотеки-філії № 1.

Засідання проходять щонеділі об 13:00 за адресою проспект М. Коцюбинського, 49 – бібліотека-філія № 1. Записатися можна за номером телефону: 55 – 32 – 01.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin