Він був присвячений майстрам спорту Гайсинщини та Дню народження НОК України. Змагання організувала Гайсинська ДЮСШ. Підтримали його місцеві меценати і відділення НОК України у Вінницькій області, представник якого Інна Бугаєва була присутня на поєдинках.

– В турнірі взяла участь рекордна кількість борців – близько 280 спортсменів із 18 команд. Це були представники Вінницької, Житомирської, Дніпропетровської, Львівської, Івано-Франківської областей, Києва і Молдови. На килим виходили борці спортклубів «Золотий лев», «Ведмеді», «Гірник», «Сокіл», «Олімп» тощо, – повідомили у відділенні НОК України у Вінницькій області. – Для багатьох юнаків турнір такого високого рівня – це був їхній перший змагальний досвід. Боротьба була видовищною, захоплюючою і тримала в напрузі до самого кінця. Медалі і грамоти розігрувалися у 5 вікових категоріях – від 2012 р.н. до 2003 р.н. Загалом було роздано 35 комплектів нагород. Командного заліку не було. Високі результати показали борці СК «Ведмеді» (Стрий, Львівська область) – всі троє стали чемпіонами. Одразу шість з 13 представників СК «Золотий лев» (с. Щітки Вінницького району) боролися в фіналах, і ще троє – за бронзу. Добре виступили й господарі килиму.

Призи за кращу техніку від відділення НОК України у Вінницькій області отримала низка чемпіонів. Це Микола Голандський (29 кг, 2008-2009 р.н., СК «Золотий лев», с.Щітки Вінницького району), Марко Михалко (32 кг, 2008-2009 р.н., СК «Ведмеді», Стрий, Львівська область), Владислав Тютяк (35 кг, 2006-2007, р.н. Гайсинська ДЮСШ). А нагороду «За волю до перемоги» вручили Руслану Науменку (29 кг, 2010-2011 р.н., СК «Золотий лев» с. Щітки Вінницького району).

Валентина Лісова