Атлети ФББУ вибороли на змаганнях аматорів двадцять медалей, дев’ять з яких золоті. Першим золотодобувачем збірної України став 25-річний Віталій Плис з Корди­шівки Козятинського району. Він — переможець змагань у категорії «класичний бодібілдинг +180 см». Є вихованцем заслуженого тренера України Віталія Талавери.

– 832 атлети з 51 країни змагались за нагороди, тож можна уявити масштабність дійства. У роботі суддівського корпусу престижних змагань брали активну участь судді міжнародної категорії IFBB Ігор Делієв, Ірина Делієва, Ві­талій Талавера, Валерій Пархоменко. Мене підтримували кохана дружина, рідні та дру­зі, — ка­же Віталій Плис. — Від­булось щось неймовірне в моєму житті, адже збулася мрія дитинства. Я дивився на фо­то з Арнольдом Шварценеггером і завжди хотів виглядати, як він, а тепер я переміг на турнірі імені кумира! Сказати, що я радий — нічого не сказати. Емоції просто зашкалюють. До сих пір не можу повірити в те, що я став чемпіоном «Арнольд Класик Європа» в своїй дисципліні. Це щось… Я дуже вдячний своєму тренеру Віталію Талавері, який мене постійно під­тримував, давав поради, над чим працювати більше. А з підведенням до змагань я взагалі мовчу. Такого від­мінного самопочуття у мене ще не було на змаганнях і формою я дуже задоволений, в цьому велика заслуга тренера. У нас у планах у листопаді гідно виступити на чемпіонаті світу, і я впевнений, що у нас це вийде!

Додамо, що за плечима нашого земляка чимало нагород. Він був абсолютним переможцем чемпіонату Києва-2017 по класичному бодібілдингу та замкнув ТОП-4 відкритої категорії юніорів Classic Bodybuilding у Бистриці, Румунія.

Віталіна Володимирова