Біля багатоквартирного будинку по вулиці М. Амосова, 21 у Вінниці встановлюють пандус

Біля першого під”їзду багатоквартирного будинку по вулиці Амосова, 21 завершують встановлювати пандус. Конструкція, яка має полегшити доступ містян до свого житла, монтується на прохання людей з інвалідністю, які проживають в цій багатоповерхівці. Втім, скористатися нею також можуть і літні люди та батьки з дитячими візочками.

Загалом, з початку року в житловому секторі міста встановили вже сім пандусів. Раніше вони з’явилися біля будинків по вул. Стрілецькій, 48-А, вул. Генерала Григоренка, 67, вул. Довженка, 40, вул. М. Амосова, 9 (5 під”їзд), вул. Гетьмана Мазепи, 8-А (1 під”їзд) та вул. Стельмаха, 47 (1 під”їзд).

“Заради зручності мешканців, підрядники намагаються встановлювати ці конструкції досить швидко в максимально стислий термін. В даному випадку роботи мають бути завершені за кілька днів. Усі пандуси обладнані поручнями, мають пологий спуск та призначені для користування різних категорій маломобільних городян, в тому числі батьків з дитячими візочками. Крім того, питання облаштування спеціальних спусків набуває додаткової актуальності, адже з війни з тими чи іншими пораненнями повертаються військові”, – зазначає Віталій Місецький.

Наразі, в житловому секторі міста планують встановити ще кілька пандусів, зокрема біля багатоповерхівок за адресами: вул. М. Литвиненко – Вольгемут, 42 (4 та 5 під”їзди) та вул. Верхарна, 70 (2 під”їзд).

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися до департаменту житлового господарства. Рішення про облаштування такої конструкції прийматимуть на підставі того, чи проживають в будинку маломобільні групи населення, а також виходячи з технічної та фінансової можливості.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin