Вчора, 14 листопада, у Вінниці презентували довідник для ветеранів «Дорожня карта»

У приміщенні Вінницького аналітично-просвітницького центру «Ветеранський простір», 14 листопада презентували довідник для ветеранів «Дорожня карта». Його створили для Захисників і Захисниць, які отримали поранення внаслідок бойових дій. Це видання підготували на основі практичного досвіду роботи з ветеранами та членами їхніх сімей.

«Цей посібник містить практичні кейси, які найчастіше трапляються нам під час групових та індивідуальних юридичних консультацій. Тут є зразки направлень, рапортів і заяв, які знадобляться пораненим військовим для оформлення соціальних гарантій від держави та отримання грошового забезпечення. Наша команда також зібрала посилання на нормативно-правові акти, котрі регулюють цей процес», – зауважила спеціалістка з правового супроводу воїнів, ветеранів та їхніх рідних Ірина Білоус.

Під час заходу, команда простору розповіла про друковане видання, яке націлене допомогти військовим у процесі лікування та після нього. Зокрема посібник вміщає в себе матеріали на такі теми:

  • важливі акценти про проходження військово-лікарської комісії;
  • алгоритм дій при оформленні довідки про обставини травми;
  • МСЕК (процедура проходження та необхідні документи);
  • грошові виплати при отриманні поранення (травми, контузії, каліцтва) внаслідок участі у бойових діях;
  • протезування.

Як розповіли фахівці «Ветеранського простору», створенню посібника передувала тривала робота команди у медичних закладах Вінниці.

«Власне, це стало можливим завдяки проєкту “Правова та психологічна підтримка родин загиблих Захисників та Захисниць та поранених військових “Ми поруч” у Ветеранському просторі місті Вінниці” за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Шляхом систематичної роботи у співпраці з департаментом соціальної політики міськради, нам вдалося охопити груповими та індивідуальними юридичними консультаціями понад 200 поранених», – зазначила директорка «Ветеранського простору» Марія Довжик.

Також вона додала, що незабаром 500 примірників буде розповсюджено у лікарнях Вінницької міської територіальної громади. Зокрема, найближчим часом фахівцями Простору буде створений і електронний варіант довідника, аби проінформувати більше ветеранів.

Своїми враженнями від процесу спільної роботи задля створення такого цінного довідника в сьогоднішніх реаліях, поділилась директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова, яка зауважила, що створення подібного видання спростить процедури отримання документів та допоможе у незрозумілих ситуаціях, які можуть статись з військовими.

«Загалом, такі довідники завжди мають бути під руками, особливо у помічників ветеранів. Адже він може допомогти у вирішенні тих чи інших питань, які виникнуть у процесі роботи. Ми, своєю чергою, приділятимемо максимум уваги ветеранам, щоб надати усю можливу підтримку нашим Захисникам і Захисницям», – зауважила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Нагадаємо, що раніше у Вінниці також представили «Довідник помічника ветерана», що містить характеристику про кожен департамент, відділ та службу, яка може допомогти у вирішенні тих чи інших ситуацій. Зокрема, і для родин загиблих(померлих) у російсько-українській війні, фахівці департаменту соціальної політики ВМР, розробили телеграм-канал, де систематично йде оповіщення й інформування на необхідні відповіді.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin