Ще в двох вінницьких багатоповерхівках розпочали капітальний ремонт стиків панелей

Капітальний ремонт стиків панелей розпочали у двох багатоповерхівках Вінниці. Зокрема, це відбувається у панельних будинках на вулиці Стельмаха, 15 та 600-річчя, 18.

Фактично мова йде про гідроізоляційні роботи, які дозволять не лише продовжити термін експлуатації даних будинків, а й знижують втрати тепла в опалювальний період та рівень вологості в помешканнях, що виникає внаслідок розгерметизації панельних швів.

За словами директора департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталія Місецького, в панельних будинках саме міжпанельні шви є тим конструктивним елементом, який найбільше зношується з часом. Наслідком їх руйнування є погіршення герметизації в будинках, що, своєю чергою, збільшує тепловтрати та спричиняє появу протягів в квартирах. В таких помешканнях нерідко може підвищуватися вологість та з”являтися пліснява.

“Гідроізоляційні роботи, які проводяться в процесі ремонту, дозволяють запобігти руйнації конструктивних елементів будівель. Це дозволяє уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках”, – зазначає Віталій Місецький.

Оновлення міжпанельних швів, з часом потребують практично всі панельні будинки. Таких у Вінниці нараховується близько 300. Більшість з них були зведені понад 30 років тому.

Усі роботи виконують за результатами звернень мешканців та здійснюються на умовах співфінансування, де левову частку витрат бере на себе міський бюджет.
Загалом, з початку року капітальний ремонт стиків панелей виконали у восьми багатоповерхівках міста. Зокрема, такі роботи завершили за адресами: вулиця Лялі Ратушної, 79, вулиця Ващука, 13, вулиця 600-річчя,14, Хмельницьке шосе, 77, проспект Космонавтів, 15, проспект Космонавтів, 6, вулиця Стельмаха, 1 та вулиця Ващука, 3.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin