Безпечні та комфортні умови для вінничан: у місті з початку року відремонтували 14 ліфтів

З початку року у Вінниці капітально відремонтували 14 підйомників, у яких завершувався гарантійний 25-річний термін експлуатації. Завдяки проведеним роботам, ці ліфти слугуватимуть ще щонайменше 12 років.

Як розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький, під час капітально-відновлювального ремонту, замінюють більшість елементів ліфта, завдяки чому зменшується його енерговитратність. Крім того, за необхідності, замінюють ліфтову кабіну та зовнішні двері. Наприклад, такі роботи нещодавно виконали в другому під”їзді будинку по вулиці Київська, 52.

“Точний обсяг робіт по кожному об”єкту визначають окремо – на підставі висновків експерта, який оглядає кожен ліфт перед початком робіт, – зазначає очільник департаменту. – Бувають ситуації, коли фактично мова йде про необхідність повної заміни. В таких випадках чи не єдиний механізм, який залишається від попереднього підйомника – направляючі ліфта”.

Також в оновлених ліфтах встановлюють енергоощадні світильники та монтують систему безпровідної диспетчеризації, яка, у випадку аварійної зупинки, дозволяє напряму зв”язатися з диспетчером аварійної служби, натиснувши на відповідну кнопку в ліфті.

“Ця система добре зарекомендувала себе в умовах постійних відключень електроенергії, які були минулої осені та зими”, – зазначає Віталій Місецький.

Загалом з початку року капітальний ремонт ліфтів виконали за такими адресами:

вул. А. Янгеля, 73 (2 ліфти);

просп. Коцюбинського, 78 (2 ліфти);

вул. Келецька, 105 (2 ліфти);

вул. Брацлавська, 31 (2 ліфти);

вул. Учительська, 10 (2 ліфти);

вул. Тимошенко, 2-А (2 ліфти);

вул. Д. Майбороди, 37 (1 під”їзд);

вул. Київська, 52 (2 під”їзд);

Ще в трьох будинках, а саме на вулицях Стрілецька, 48-А, Келецька, 104 та А. Первозванного, 6, встановили нові ліфти турецького виробництва. Наразі підрядники монтують ще два таких підйомники: в 4 під”їзді на проспекті Космонавтів, 66 та в 3 під”їзді на вулиці Чайковського, 15.

Роботи з капітально-відновлювального ремонту ліфтів тривають в третьому під”їзді на вулиці М. Литвиненко -Вольгемут, 29.

Розпочались роботи і в будинку на вулиці Келецька, 124. Крім того, найближчим часом часткову модернізацію ліфтів мають розпочати в першому під”їзді на вулиці Чайковського, 21 та другому під”їзді на вулиці Дмитра Майбороди, 37.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin