У змаганнях взяли участь близько 300 спортсменів з 26 країн світу. До складу збірної команди України потрапили 7 спортсменів з Вінницької області, які здобули для скарбнички збірної команди України 5 нагород.

Зокрема 15-річний – Олександр Соловей із Чечельника виборов золоту медаль. До фіналу хлопець виграв у трьох боях. А за місце чемпіона світу змагався з росіянином. У підсумку Сашко став єдиним золотим призером чемпіонату з команди Вінницької області. Срібну нагороду здобула представниця спортивного клубу «Гепард» із Тульчина Аліна Буженко. За вихід у фінал вона виграла у спортсменки з Великобританії, але у фіналі поступилась американці. Другі місця також посіли Анастасія Городівська та Максим Олійник з Хмільника. Вони є вихованцями клубу «Боєць». «Бронза» у представника Тульчина Ростислава Очеретного, він провів три поєдинки, два з них закінчив достроково та за вихід у фінал програв спортсмену з США.

Загалом же збірна України здобула першість у цій віковій категорії, а у загальному заліку – друге місце.

– Виступ нашої національної збірної вважаю відмінним. Дуже переживав за командний дух перед початком змагань, бо більшість хлопців зустрілися вже в самому Римі, але такої згуртованої команди, як у нас, напевно, не було ні у кого. Тренери своєю підтримкою і взаємодопомогою надихнули спортсменів, і на кожен бій виходила вся команда. Для хлопців у такому віці це дуже важливо. Напевно, і результат від цього такий, — розповів нашому виданню Костянтин Чабан, суддя міжнародної категорії Федерації змішаних єдиноборств ММА України та ММА PRO. — Приємно здивований хоробрістю наших молодих спортсменів. Часто на змаганнях бачу, що молоді і малодосвідчені програють ще до бою через страх, але наші бійці виходили, ніби провели вже близько 20 поєдинків в UFC. Всі боролися до кінця і просто вигризали перемоги, а дівчатка особливо. Дуже гордий за всю команду, це честь — бути її частиною.

Віталіна Трудько,
Сергій Годун