Навіки у строю: Вінницька громада віддає останні почесті загиблому Захиснику України Юрію Марценюку

Сьогодні, 28 листопада, Вінниця прощається із Юрієм Марценюком, який загинув, виконуючи бойове завдання на Херсонському напрямку. Захисник народився 10 серпня 1974 року у Хмільницькому районі Вінницької області, де проживав у с. Держанівка, а згодом – с. Качківка. По завершенню місцевої школи, вступив до професійного училища №4 (зараз ДПТНЗ «ВМВПУ») у Вінниці та після здобуття освіти залишився працювати фарбувальником на підприємстві. Створив сім’ю, в якій зростали донька та син.

До лав Збройних сил України Юрій Марценюк пішов добровільно на початку повномасштабного російського вторгнення. Був військовослужбовцем в/ч А 1231. Загинув у бою 29 жовтня цього року поблизу населеного пункту Кринки, що у Херсонській області. Бійцю було 49 років…

«Юрій надзвичайно любив Україну й рідну мову та з відразою ставився до всього російського. Казав, що від того йде зло, – розповідає дружина Героя Алла. – Тож, відразу після початку масштабної війни чоловік відразу рушив на захист Батьківщини. «Діти воюють, а я що маю сидіти вдома, склавши руки? Такому не бути», – з цими словами він зібрався у військо… На жаль, нам не судилося дочекатися його із перемогою…»

Церемонія прощання із Юрієм Марценюком відбудеться за адресою: вул. Барвиста, 146. Початок о 9:30 год. Поминальну панахиду за загиблим бійцем відслужать об 11:00 у Костелі-санктуарії Божого Милосердя (вул. Генерала Григоренка, 46).

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin