Енергозбереження та покращення умов навчання: у Вінницько-Хутірському ліцеї завершено капітальний ремонт покрівлі

У Вінницько-Хутірському ліцеї виконано капітальний ремонт покрівлі, яка раніше знаходилася у поганому стані, що призводило до протікань під час дощу та пошкоджень стелі і стін у класах та коридорах закладу освіти. Під час ремонту не лише відновили покрівлю, а й утеплили її, що дозволяє заощаджувати до 15% теплоресурсів.

Загалом, як повідомляє директор Вінницько-Хутірського ліцею Микола Биць, будівельники повністю оновили дах на трьох окремих будівлях: основного приміщення ліцею, а також майстерні та котельні.

“Фактично усі ці приміщення мали проблеми з дахом в сезон опадів”, – зауважує він.

Як розповідає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко, за роки експлуатації, виникла ситуація, коли стара покрівля, зроблена в 1970-роках, зносилась. Це створювало не досить комфортні умови для навчання, псувало стан навчальних приміщень та призводило до суттєвих тепловтрат під час опалювального періоду.

“Капітальний ремонт покрівлі нашого ліцею став одним з багатьох заходів реформування освітньої інфраструктури у Вінницько-Хутірському окрузі. Міський голова Сергій Моргунов приділяє досить значну увагу належній якості надання освіти та безпеці під час навчального процесу, тому за його дорученнями раніше були капітально відремонтовані найпростіші укриття наших ліцеїв. У Вінницьких Хуторах воно розраховане на більше ніж 700 осіб, у Писарівці — 150, – зазначає Владислав Кривешко. – Загалом, муніципальні інвестиції в освіту для нашого округу стали одним з основних напрямків розвитку, і сьогодні, наші навчальні заклади модернізовані фактично до невпізнання”.

Загалом, в ході капітального ремонту працівники підрядної організації провели вогнезахисну обробку дерев”яних поверхонь, облаштували систему водовідведення, встановили мансардні вікна та виконали роботи з утеплення даху.

“Крім того, дуже важливо, що під час проведених робіт підрядники особливу увагу приділили питанням безпеки. На даху, в жолобах, встановили систему проти ожеледі, фактично, мова йде про спеціальний підігрів, який вмикається у випадку погіршення погодних умов, зокрема, ризику виникнення бурульок. Завдяки підігріву вода, яка накопичується в ринвах не замерзає, а просто стікає у водостік. Також, встановили блискавкозахист, – розповідає Микола Биць. – Тож тепер наш заклад готовий до різних видів негоди”.

Усі роботи з капітального ремонту покрівлі ліцею виконувались коштом міського бюджету. Замовником робіт виступив департамент капітального будівництва, ініціатором – департамент освіти міської ради.

Як підсумувала директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, з часом планують замінити аварійні покрівлі в усіх закладах освіти громади. Проте наразі, капітальний ремонт покрівлі, виконують, там де був найкритичніший стан на сьогодні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin