У Вінниці містянам з вразливих категорій населення розпочали видавати продуктові набори

Департамент соціальної політики Вінницької міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом розпочали видачу продуктових наборів вразливим категоріям вінничан. Загалом планується роздати близького 20 тисяч пакунків.

Турбота – один із пріоритетів Вінницької міської ради, тому роздача продуктових наборів проходить вже не вперше. Це суттєва допомога для тих людей, що знаходяться у складних життєвих обставинах.

«За дорученням міського голови в рамках ініціативи Вінничани важливі департамент соціальної політики розширює категорії населення, які можуть отримати продуктові набори. Так можемо охопити ще більше людей, які потребують допомоги. Важливо дбати про Захисників і Захисниць, внутрішньо переміщених осіб, а також не забувати про соціально незахищені верстви населення», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Катерина Білоус – багатодітна мама, яка сьогодні отримала продуктовий набір. Жінка виховує трьох маленьких дітей: 6-річного хлопчика та 1,5-річних дівчаток-двійнят. Пані Катерина показує, що отримала сьогодні: цукор, тушкованка, гречана крупа, макарони, олія, повидло.

Сьогодні прийшли отримувати допомогу і внутрішньо переміщені особи. Серед них пані Галина та пані Ольга разом із 3-річною онукою. Жінки – сусідки по гуртожитку у Вінниці. Обидві приїхали до міста із Луганської області: міст Рубіжне та Попасна.

«Звісно, така допомога важлива та суттєва для нашої сім’ї. Тому такий пакунок з необхідними продуктами для нас цінний», – зазначила пані Ольга.

Видачу продуктових наборів здійснюють на кількох локаціях в залежності від категорій населення. Фахівці департаменту соціальної політики телефонують людям, що перебувають на обліку департаменту, запрошують прийти і отримати пакунок з допомогою.

Довідково

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin