У Вінниці провели фізкультурно-спортивну акцію для дітей полеглих військовослужбовців

У Вінницькій міській територіальній громаді провели фізкультурно-спортивне дійство для дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць. Організували його комітет по фізичній культурі та спорту, департамент соціальної політики ВМР спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом. Для хлопчиків та дівчаток провели вікторину, руханку, підготували різні спортивні локації, а також розваги з аніматорами та солодкі подарунки.

Понад дві години, діти, віком від 6 до 13 років, раділи, бавились, брали участь у різноманітних фізкультурно-спортивних змаганнях та розвагах. Відмінний настрій та багато позитивних емоцій гарантували для дітвори тренери вищої категорії міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, які проводили естафети, майстер-класи з боксу, шахів, шашок, гандболу та баскетболу.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський зазначив, що фізкультурно-спортивна акція у День Святого Миколая, також мала на меті ознайомити хлопців та дівчат із різними видами спорту.

«Від тхеквондо до плавання, від шашок до боксу – цілих 26 видів спорту культивуються у семи міських дитячо-юнацьких спортивних школах. Усі вони безкоштовні для відвідування. Принагідно ми запрошуємо дітей долучитися до нашої спортивної родини. А також цією акцією хочемо подарувати їм незабутні емоції, радість та тепло. Щирі посмішки малечі доводять, наскільки важливою є турбота», – каже Сергій Краєвський.

А перша заступниця директора департаменту соціальної політики Наталія Паламарчук додала: «Сьогодні в нашій країні триває повномасштабна війна, яка, на жаль, забрала в наших хлопчиків та дівчаток безтурботне дитинство. Саме тому, ми у День Святого Миколая спільно зі спорткомітетом міськради та Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, запросили діток полеглих Захисників і Захисниць, щоб створити їм святковий настрій, додати яскравих спогадів та огорнути теплом та підтримкою, яка сьогодні їм так необхідна».

Окрім спортивних атракцій, дітвора долучилась до інтерактиву з аніматорами під час фольгового шоу, де малеча разом із дорослими отримала яскраві та незабутні емоції.

«Такі активні заходи не лише сприяють фізичному розвитку дітей, а й роблять акцент на їхньому психологічному розвантаженні. В ці важкі для країни часи ми повинні пам’ятати, що все в наших руках, і кожен може зробити чиєсь життя трішки щасливішим», – говорить координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутат міської ради Теймур Абушов.

Його ж колега по Гумштабу, депутатка Вінницької міської ради Наталія Літвінова, зазначила: «Наші діти вже майже два роки живуть в умовах повномасштабної війни. І вони у нас швидше дорослішають. Саме тому такі ініціативи важливі для підтримки тих, хто втратив своїх рідних. Спільними зусиллями ми маємо дарувати нашій малечі більше позитиву, адже вони наше майбутнє».

Одна із учасниць дійства – тринадцятирічна Анастасія Сивак, тато якої загинув на війні у грудні 2022, спробувала свої здібності у боксі. Дівчинка розповіла, що під час майстер-класу отримала нові враження та планує записатись на заняття з цього виду спорту.

«Дякую організаторам цього свята за можливість спробувати щось нове та захопливе, за емоції та нові знайомства», – каже Анастасія.

Зі своїми двома синами на захід прийшла і Вікторія Краснобаєва, яка втратила чоловіка на війні. Її хлопці активно брали участь в естафеті та майстер-класах, особливо дітям сподобалось фольгове шоу з аніматорами.

«Ми вдячні міській владі та Гумштабу за турботу та підтримку наших дітей, за щасливі оченята мої хлопчиків. Таке свято, яке вони організували, буде надовго в пам’яті наших діток», – говорить пані Вікторія.

На завершення кожен учасник фізкультурно-спортивного дійства отримав солодкий подарунок. Захід відбувся в межах акції Міжрегіонального координаційного гуманітарний штабу «Діти мають право на дитинстство», яка наразі триває.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin