У Вінниці відзначили волонтерів, які беруть участь у роботі волонтерського центру «Ти не один»

5 грудня, у світі відзначають Міжнародний день волонтера – свято, яке заснували ще 1985 року з ініціативи Генеральної асамблеї ООН. У зв’язку з цим на базі Вінницького ліцею №29, де з 2014 року започаткований і реалізується проєкт з національно-патріотичного спрямування «Ти не один», відбулось відзначення активних учасників.

Під час заходу вшанували хвилиною мовчання Героїв, які поклали своє життя на вівтар нашої Батьківщини. Також ліцеїсти прозвітували про колективні волонтерські досягнення та розповіли про те, як допомагають та куди вже встигли передати допомогу. Власне, і військові не залишили помічників без вітань, передали прапори з підписами, військову символіку та записали відеоподяку за активну діяльність волонтерського центру.

Як зазначила директорка департаменту освіти Оксана Яценко, сьогодні волонтером став кожен українець, а особливо ті, хто залишився на території України, тому що всі свідомі громадяни, і діти, і дорослі розуміють, що треба допомагати армії.

«Вінницька освітянська родина допомагає українській армії з 2014 року, але зараз це все стало активніше, тому що кожен українець тепер відчув, що таке війна: який страх, який біль, кров, рани й смерть вона несе. І сьогодні у кожній родині є рідні, близькі, знайомі, які загинули, захищаючи нашу Україну. Тому освітянський осередок не залишається осторонь, а з перших днів російсько-української війни волонтерить: допомагають переселенцям, плести маскувальні сітки, робити смаколики та окопні свічки. І зараз ми це продовжуємо робити. Усі колективи закладів освіти тільки з серпня по грудень передали на фронт 14 позашляховиків. Не рахуючи старлінки, генератори, амуніцію. Отож щодня освітянська родина: школа, позашкільний заклад, садочок – як єдиний організм роблять усе, щоб пришвидшити Перемогу», – зауважила Оксана Яценко.

Крім того, під час заходу відзначили подяками й інші активні заклади освіти міста, а також і підприємців та небайдужих людей, які за першим покликом завжди приходять на допомогу: шиють одяг, дають автомобілі для доставки вантажів та передають продукти та інше.

Як зауважив директор ліцею Микола Бартюк, що ще з 2014 року в ліцеї діяльність такого проєкту як «Ти не один».

«Але і з початком повномасштабної війни цей проєкт перетворився вже став не проєкт, а волонтерський центр, який почав безупинно допомагати українським Захисникам. Наразі ми співпрацюємо з 16 військовими частинами, а з 1 вересня 2022 року здійснили понад 30 поїздок в зону бойових дій. За що велика вдячність всім небайдужим закладам освітнім та підприємцям, які долучалися до всіх потреб військових, й намагалися їх задовольнити», – зауважив він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin