Нещодавно в американському Портланді відбувся відкритий чемпіонат з паратхеквондо WT «2019 — PAN AM OPEN». Cеред команд-учасниць у змаганнях взяла участь національна збірна України. У командному заліку нашим спортсменам вдалось посісти перше місце. В особистому маємо три «золота» і одну «бронзу», які допомогли здобути вінничани.

Зокрема Антон Швець із Ладижина виборов перемогу у ваговій категорії 75 кілограмів.

Зал стоячи аплодував виступу хлопця, а під час нагородження суддівська бригада вишикувалась перед ним та іншими, хто робить життєвий подвиг і є прикладом іншим.

Життя Антона змінилося близько 5 років тому. Хлопець з ураженням опорно-рухового апарату пішов на секцію паратхеквондо. У  своєму класі він єдиний, хто не може повністю працювати руками. Тим не менше, він найсильніший в Україні.  За цей час Антон став призером і переможцем першостей України, Європи та світу. Нещодавно він отримав стипендію від Президента України у розмірі 9 тисяч гривень. Займається з нашим земляком Сергій Брушніцький, який на турнірі в США пройшов курси та отримав тренерські ліцензії WT.

Попереду у вінницьких спортсменів — Паралімпійські ігри-2020, на які вони мають всі шанси потрапити!

Віталіна Володимирова

Коли верстався номер газети, стало відомо, що наші паратхеквондисти знову тріумфували. На змаганнях Austrian open poomsae у Відні спортсмени ДЮСШ Вінницького регіонального центру Інваспорт і штатної збірної України Іванна Цапціна, Дарія Мигулько, Оксана Мельник, Владислав Антонюк і Інна Трохименко посіли призові місця. Повертаються з першим командним місцем, 4 срібними та 1 срібною медаллю.